Sari direct la conținut

Volkswagen este în discuții pentru a cumpăra divizia de tehnologii pentru mașini autonome a Huawei – presă

HotNews.ro
Logo Volkswagen, Foto: Iswan Nawi, Dreamstime.com
Logo Volkswagen, Foto: Iswan Nawi, Dreamstime.com

​Volkswagen Group este în discuții pentru a cumpăra divizia de mașini autonome a Huawei, scrie publicația germană Manager Magazin, citată de Reuters. Informația este preluată și de Automotive News, una dintre cele mai cunoscute publicații de profil.

Sursele citate de germanii spun că Volkswagen este în negocieri pentru a prelua divizia care a dezvoltat tehnologii de care Volkswagen are nevoie și pe care grupul german nu le-a perfecționat suficient ”in house”. Discuțiile au debutat acum câteva luni, spun sursele.

Multe companii auto mari investesc milioane de dolari în tehnologii pentru mașinile capabile să se conducă singure și se credea acum un deceniu că aceste mașini vor apărea în număr foarte mare pe șosele, dar tehnologia mai are multe obstacole de depășit, mai ales la capitolul siguranță.

Un director al Huawei declara anul trecut că scopul ar fi ca în 2025 compania să dezvolte tehnologii complete pentru mașinile care se pot conduce singure. Compania, a cărei cotă de piață la telefoane a scăzut drastic din cauza sancțiunilor, spunea în 2021 că se va concentra mult mai puțin pe smartphone-uri, și mai mult pe producția de componente pentru mașini electrice, pe cloud și pe software.

CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, spunea recent că în 25 de ani vor fi larg răspândite mașinile complet autonome, iar grupul german caută parteneri la capitolul software, pentru a pregăti ascensiunea acestor mașini.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro