Sari direct la conținut

Volkswagen ia în considerare pentru prima oară în istoria sa ideea de a închide uzine auto din Germania

HotNews.ro
Logo Volkswagen, Foto: Shutterstock
Logo Volkswagen, Foto: Shutterstock

Volkswagen, cel mai mare grup auto european, va analiza pentru prima oară în istoria sa de 87 de ani ideea de a închide uzine auto din Germania, a anunțat compania, citată de Bloomberg.

Închiderile ar avea ca scop reducerea costurilor, iar Reuters scrie despre câteva miliarde de euro ce ar putea fi economisiți.

Ar fi vizate două unități: o uzină mare de mașini, dar și una de componente auto. Compania va încerca și să renunțe la pactul cu sindicatele prin care garanta siguranța job-urilor până în 2029, pact care este în vigoare din 1994.

Dacă s-ar concretiza ar fi primele închideri de uzine în Germania în istoria de 87 de ani a companiei și lupta cu sindicatele nu va fi ușoară.

„Situația este extrem de tensionată și nu poate fi depășită prin simple tăieri de costuri”, a spus Thomas Schaefer, CEO al brand-ului VW.

Factori precum mediul economic dificil, noii concurenți auto din Europa și scăderea competitivității economiei germane fac necesară luarea unor măsuri suplimentare, a declarat directorul executiv al grupului Volkswagen, Oliver Blume.

Marca Volkswagen, de departe cea mai mare din grup la capitolul mașini vândute, este pe cale de a intra într-un plan de restructurare care-și propune o reducere a costurilor cu 10 miliarde euro până în 2026. Marca trebuie să-și calibreze nivelul cheltuielilor, pentru a face față la trecerea la o gamă formată din vehicule electrice, scrie Reuters.

INTERVIURILE HotNews.ro