Sari direct la conținut

Volkswagen va lansa zece modele electrice noi în următorii ani

HotNews.ro
Volkswagen ID 7, Foto: hotnewstv
Volkswagen ID 7, Foto: hotnewstv

Volkswagen vrea să lanseze zece noi modele electrice până în 2026 și se va concentra în special pe piața chineză. Volkswagen are un plan de câteva zeci de miliarde de euro pentru „electrificare” și a prezentat luni un fel de Passat electric, modelul ID 7, care va avea autonomie de maxim 700 km.

Volkswagen rămăsese în urmă la capitolul full-electrice, dar a început din 2022 să recupereze rapid și toate mărcile din grup accelerează lansările de electrice, iar unele vor lansa doar electrice după 2030.

Unul dintre modelele cele mai interesante a fost prezentat luni: ID 7

Modelul este un fel de Passat în lumea automobilelor electrice, având însă dimensiuni mai mari. ID.7 va ajunge în showroom-uri la final de 2023, iar prețul n-a fost încă anunțat. În categoria sedanurilor electrice de volum, ID.7 este deocamdată singur, fără un rival direct. Este mai mare decât Tesla Model 3 și mai mic decât Tesla Model S.

Pentru anii următori, unul dintre obiectivele complicate va fi lansarea unui model full-electrice de oraș care să coste de la 20.000 de euro.

Zece noi modele electrice va lansa marca VW până în 2026, iar piața chineză va fi de bază, fiindcă acolo germanii vând peste 3 milioane de mașini/an, dar simt tot mai mult „răsuflarea” concurenței chineze. Companii chineze precum BYD au anbiții mari nu doar în China, ci și în Europa,

Piața chineză este cea mai mare piață auto din lume, iar anul trecut s-au vândut peste 23 de milioane de mașini noi, dintre care peste 5 milioane au fost full-electrice.

Sursa: Reuters

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro