Sari direct la conținut

Vreme inchisa, ploi temporare si vant puternic

HotNews.ro

Ca urmare a influentei unei depresiuni mediteraneene, in Romania, vremea va fi inchisa si temporar vor cadea precipitatii sub forma de ploaie in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si mixte in restul teritoriului. In sudul tarii cantitatile de apa vor mai depasi izolat 20 l/mp. Vantul va avea intensificari in regiunile extracarpatice si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade.

Vantul prezinta in continuare intensificari sustinute in sudul si sud-estul tarii si local in rest, iar in zona montana inalta poate depasi 80 km/h. In Moldova, Crisana si la munte, local vantul viscoleste zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 grade la Radauti, Suceava, Tg. Neamt, Piatra Neamt si Roman si 10 grade la Bistrita, Holod, Stei, Gurahont, Varadia de Mures si Adamclisi.

In Bucuresti, cerul va fi noros si temporar va ploua. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 6… 7 grade.

Vantul puternic, ploile sau ninsorile care s-au abatut in ultimele ore peste tara au blocat kilometri intregi de drumuri nationale. In judetele Gorj, Bacau, Vaslui, Valcea si Arges, mai multe portiuni de drum au fost acoperite de zapada viscolita.

Pe alte cateva drumuri se circula anevoios, pe un singur sens, dupa ce ploile au provocat importante alunecari de teren.

Ninsoarea si vantul puternic cu peste 60 de km pe ora au blocat circulatia pe DN 2F, intre Bacau si Vladia (intre judetele Bacau si Vaslui). Din cauza viscolului, nu se mai poate circula pe DN 67 C, intre Novaci si Ranca, in Gorj, dar si pe DN 7A, in zona localitatii Voineasa, din Valcea.

Circulatia a fost intrerupta si pe DN 73 C, la Tigveni, in judetul Arges.

Debitele raurilor interne vor fi, in general, in crestere, ca efect combinat al cedarii apei din stratul de zapada, propagarii si precipitatiilor prognozate.

Exceptie vor face Viseul, Suceava, Moldova, Bistrita, Trotusul, Siretul superior si mijlociu, Barladul, raurile din bazinul Prutului si cursurile superioare ale Muresului si Oltului pe care debitele vor fi in general stationare, precum si cursurile superioare si mijlocii ale Crasnei, Barcaului si Crisurilor pe care debitele vor fi in scadere.

Debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) a fost de 8200 mc/s, situandu-se peste media multianuala a lunii martie (6800 mc/s).

Pe sectorul romanesc, aval Portile de Fier, debitele au fost in crestere pe sectoarele Gruia-Calafat si Giurgiu-Tulcea si in scadere pe sectorul Bechet-Zimnicea.

Sursa: ANM

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro