Sari direct la conținut

Wall Street a inchis in crestere, increzatoare in solutia recapitalizarii bancilor europene

HotNews.ro

Bursa de pe Wall Strett a incheiat sedinta de tranzactionare de miercuri in crestere, pe fondul optimismului cu privire la adoptarea unui plan de salvare pentru bancile din Europa si a unor statistici economice mai bune din Statele Unite: Dow Jones castigat 1.21% si Nasdaq 2.32%.

Potrivit cifrelor finale, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut 131.24 puncte la 10,939.95 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, cu 55.69 puncte la 2460.51 de puncte.

Indicele Standard & Poor 500 a crescut cu 1,79% (20.09 puncte) la 1144.04 de puncte.

Investitorii spera „ca europenii in cele din urma si-au dat seama ca situatia era grava”, a declarat Gregori Volokhine de la Meeschaert Capital Markets.

Piata a reactionat la declaratiile comisarului european pentru afaceri economice, Olli Rehn, care a spus liderii din zona euro intentioneaza in mod clar sa conceapa un plan coordonat pentru a salva bancile.

Germania este pregatita sa schimbe tratatele Uniunii Europene pentru a imbunatati functionarea Zonei Euro si pentru a face in asa fel incat pietele sa aiba incredere in aceasta structura, a declarat miercuri, la Bruxelles, cancelarul german Angela Merkel.

Pe de alta parte, ea a apreciat drept „justificata” recapitalizarea bancilor europene care au nevoie de acest lucru, subliniind ca tara sa este pregatita sa o faca, daca va fi nevoie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro