Sari direct la conținut

Washingtonul apreciază că importurile de mașini amenință securitatea națională (surse auto europene)

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Flikr
Donald Trump, Foto: Flikr

Administrația Trump consideră că importurile de mașini reprezintă un risc pentru securitatea națională, prin faptul că slăbesc industria auto americană, ceea ce ar putea deschide calea unor noi taxe vamale, a declarat joi pentru AFP o sursă din industria auto europeană.

Președintele Donald Trump a cerut la sfârșitul lui mai Departamentului american al Comerțului să lanseze o anchetă aprofundată asupra importurilor de mașini „pentru a determina impactul lor asupra securității naționale”.

Pentru a proteja industriașii americane, acesta agită spectrul impunerii unor tarife vamale suplimentare care ar putea ajunge la 25% pentru importurile de mașini și echipamente auto, o nouă povară pentru industria auto și în special cea germană.

Concluziile acestei anchete sunt „pozitive” în ceea ce privește întrebarea dacă importurile de mașini sunt efectiv o amenințare, a precizat această sursă, care a preferat să-și păstreze anonimatul. Potrivit sursei citate, Departamentul Comerțului ar urma să remită acest raport Casei Albe până duminică, data limită.

Președintele Trump va dispune de atunci de 90 de zile pentru a decide dacă impune noi tarife vamale pentru importurile de mașini.

În martie 2018, Trump s-a bazat pe amenințările asupra siguranței naționale pentru a impune taxe suplimentare asupra importurilor de oțel și aluminiu, ignorând avertismentele repetate din partea a numeroși aliați, cu UE în frunte, asupra riscului unui război comercial cu consecințe imprevizibile.

Dacă Trump va decide noi taxe, constructorii germani (Mercedes-Benz, Volkswagen și BMW) vor fi printre cei mai afectați.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro