Sari direct la conținut

webPR: Gigantul AmerisourceBergen Corporation preia divizia de distribuție Alliance Healthcare a Walgreens Boots Alliance (WBA) pentru 6,47 miliarde USD. Țuca Zbârcea & Asociații a consiliat cumpărătorul în bucla locală a tranzacției

Tuca Zbarcea & Asociatii
Dominic Morega, Ciprian Dragomir, Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dominic Morega, Ciprian Dragomir, Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

La data de 6 ianuarie 2021, AmerisourceBergen Corporation (NYSE: ABC) și Walgreens Boots Alliance au semnat tranzacția prin care gigantul american achiziționează Alliance Healthcare – divizia de distribuție de produse farmaceutice a WBA din Europa, inclusiv România, împreună cu anumite servicii specifice, precum și operațiunile farmaciilor din anumite țări europene.

În cadrul componentei locale a tranzacției, AmerisourceBergen a beneficiat de serviciile juridice furnizate de avocații de la Țuca Zbârcea & Asociații, care a colaborat cu firma internațională Hogan Lovells. Echipa Țuca Zbârcea & Asociații a fost coordonată de Ciprian Dragomir, Avocat asociat și Dominic Morega, Managing Associate și a cuprins avocați și experți cu experiență solidă în diverse arii, precum Roxana Pană, Managing Associate; Dana Blaer, Managing Associate; Șerban Pâslaru, Avocat asociat; Mihai Anghel, Managing Associate și Ramona Moisa (Tax Manager). Țuca Zbârcea & Asociații a fost implicată în special în procesul de due diligence privind companiile locale supuse achiziției, respectiv în evaluarea unor aspecte specifice de ordin juridic sau fiscal.

„A fost o reală plăcere să consiliem AmerisourceBergen, alături de excelenta echipă a Hogan Lovells, în vederea încheierii acestei tranzacții transfrontaliere de anvergură, cu impact semnificativ inclusiv pe piața distribuției de produse farmaceutice și serviciilor logistice din România. Suntem pregătiți să oferim în continuare întreg sprijinul necesar pentru finalizarea tranzacției în cele mai bune condiții”, a declarat Dominic Morega, Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații.

Finalizarea tranzacției, cifrată la 6,47 miliarde USD, este supusă îndeplinirii unor condiții suspensive (inclusiv aprobările autorităților de reglementare și concurență din Europa și SUA) și va transforma AmerisourceBergen într-o companie globală de distribuție de produse farmaceutice, cu o poziție de top în piață, atât în Europa și în America de Nord, cât și în alte zone ale lumii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro