Sari direct la conținut

webPR: Schoenherr și Asociații SCA a asistat AkzoNobel în legătură cu vânzarea către HIRSCH Porozell a fabricii sale de materiale izolante

Schoenherr si Asociatii
Monica Cojocaru , Foto: Schoenherr si Asociatii
Monica Cojocaru , Foto: Schoenherr si Asociatii

Schoenherr și Asociații SCA a asistat AkzoNobel în legătură cu vânzarea activităților sale de producție de materiale izolante XPS (polistiren extrudat) din România către HIRSCH Porozell. Situată în Tunari, unitatea de producție XPS a devenit parte a AkzoNobel urmare a tranzacției prin care aceasta a preluat Fabryo Corporation, în octombrie 2018. Tranzacția se înscrie pe linia planurilor AkzoNobel de a se concentra pe domeniul său cheie de expertiză și de a-și concentra activitățile într-o singură facilitate de producție în România.

Ne bucurăm că am fost alături de AkzoNobel în cadrul tranzacțiilor sale în sectorul producției din România, atât la intrarea sa în acest sector, prin tranzacția din 2018, cât și în recenta vânzare a activităților sale de producție de materiale izolante. Felicitări părților pentru finalizarea acestei tranzacții.‟ – a declarat Monica Cojocaru, partener Schoenherr și Asociații SCA, care a coordonat echipa de avocați ce a asistat AkzoNobel în tranzacția cu HIRSCH Porozell.

AkzoNobel produce vopsele și acoperiri decorative de încredere pentru clienții săi, comunități și mediul înconjurător. Portofoliul său – care include mărcile Dulux, International, Sikkens și Interpon – acoperă nevoile clienților din întreaga lume. Compania este activă în peste 150 de țări și urmărește să devină liderul global al industriei în care activează.

HIRSCH Porozell este lider în producția de materiale izolante de calitate din EPS (polistiren expandat), deținând peste 30 de unități de producție situate în principal în Europa Centrală și de Est. Prin această achiziție, compania intră pe piața de producție XPS, ajungând la cinci fabrici în România (în Cluj, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Bragadiru și Tunari).

Schoenherr a acordat asistență juridică în legătură cu această tranzacție de fuziuni și achiziții. Echipa de avocați implicați în asistarea AkzoNobel a fost coordonată de Monica Cojocaru (local partner) și le-a inclus pe Mădălina Mitan (managing attorney at law), Simona Lehniuc (senior attorney at law) și Steliana Stroe (attorney at law).

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recunoscută de principalele organisme internaționale de cercetare a pieței de avocatură (Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000) pentru activitatea sa în domeniul fuziunilor și achizițiilor.

ARHIVĂ COMENTARII