Sari direct la conținut

webPR: Supergrupuri scandinave la noul sezon Jazz Nouveau

Smile Media

​Sezonul de toamnă Jazz Nouveau aduce pe scena din Control Club supergrupurile Rymden pe 2 octombrie și Magnus Öström Group pe 6 noiembrie.

Rymden (sus) și Magnus Öström Group (jos)

Rymden

După precedentele ”călătorii” în spațiul cosmic, ne referim desigur la albumele Reflection and Odysseys și Space Sailors, supergrupul scandinav Rymden

(Bugge Weseltoft-clape, Magnus Öström -tobe, Dan Berglund-bas) se întoarce pe planeta noastră cu un nou disc mult așteptat.

Cu toate acestea, muzica nu este strict legată de Pământ – cosmosul interior, visele și viziunile oferă noi spații de explorat.

Există pe parcursul acestui album o dublă senzație de nostalgie și speranță, un sentiment de redescoperire care înlocuiește pierderea, o conștientizare a lumii naturale și a locului nostru în acest univers enigmatic și intimidant.

Omagiile aduse lumii naturale împărtășesc toate o calitate copilăroasă, un sentiment de bucurie exuberantă și libertate, eliberată de lumea noastră digitală materialistă și de bombardamentul său interminabil de informații inutile și distorsionate.

Magnus Öström Group

Magnus Öström, născut pe 3 mai 1965 în Suedia, este toboșarul și membrul fondator al legendarului grup Esbjörn Svensson Trio.

Împreună, au înregistrat 12 discuri, au făcut turnee în întreaga lume, au vândut sute de mii de albume și au fost considerați „trio-ul deceniului”.

În prezent, e.s.t. este considerată cea mai influentă trupă de jazz a anilor 2000.

Parcursul e.s.t. s-a încheiat abrupt, odată cu moartea accidentală a pianistului Esbjorn Svensson, pe 14 iunie 2008.

În 2011, Magnus Öström dă primele semne muzicale de viață, după această tragedie.

Sunetul sumbru și misterios al albumului de debut, inspirat din jazz, rock progresiv sau drum’n’bass reprezintă o încercare de a procesa artistic o mare pierdere și, în același timp, o revenire a lui Magnus Öström la viață (muzicală). Albumul a fost nominalizat la premiul GRAMMY suedez.

Öström a primit, de asemenea, premiul ECHO Jazz 2012 în Germania pentru cel mai bun toboșar.

În propriul său cvartet, Öström se bazează pe experimentații instrumentiști

Andreas Hourdakis-chitară, Thobias Garbielson-bas, Daniel Karlsson-pian.

Concertele încep la ora 20.00

Bilete pe www.eventbook.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro