Sari direct la conținut

Weekend trending în București, 17-18 august: marele picnic din Cișmigiu, Turul României la ciclism, dronele de la Piața Unirii și 50 Cent

HotNews.ro
Weekend trending în București, 17-18 august: marele picnic din Cișmigiu, Turul României la ciclism, dronele de la Piața Unirii și 50 Cent
Cicliști în Turul României. FOTO: Pagina de Facebook / Turul României

Cu mica vacanță de Sfânta Marie, te-ai aștepta ca în acest weekend Capitala să se mai elibereze un pic și totul să fie mai respirabil. Totuși, chiar dacă multă lume va fi plecată din oraș, canicula și restricțiile de trafic vor crea un disconfort major. Dacă te numeri printre cei care au rămas fideli Bucureștiului în aceste două zile, iată ce poți să faci ca să ai parte de un weekend memorabil.

Cafeaua de specialitate o poți bea într-o cafenea care s-a deschis în primăvara acestui an, la Respiro Caffe (Docenților 8). Este plasată într-o zonă frumoasă de promenadă, în spatele Televiziunii Române, și, în afară de faptul că au multe lucruri bune în meniu, mai au și o terasă răcoroasă și plăcută. E de știut că aici se organizează și seri de vizionat „Insula Iubirii”, dar și alte evenimente care încurajează socializarea. 

În cazul în care vrei să faci niște cumpărături mai interesante și să achiziționezi produse care nu se găsesc la alte magazine, atunci poți trece pe la Sum 179 (Moților 16). Fondatorii acestei afaceri și-au propus să aducă „gustul autentic al Americii” pe piața românească.

„Cu fiecare produs pe care îl oferim, aducem o poveste autentică, o bucată din farmecul și calitatea caracteristice culturii americane. Fie că este vorba despre delicioasele dulciuri, băuturi răcoritoare sau alte bunătăți de peste Ocean, ne străduim să aducem acel sentiment autentic de „made in USA” chiar în casele dumneavoastră”, scriu proprietarii magazinului.

Așadar, aici găsești multe dintre produsele pe care le vezi prin filmele americane.

Pe 13 august Papila (Sfinților 6) a împlinit 6 ani. Așa că poți să treci pe aici pentru a lua un brunch deosebit și a le ura la mulți ani. Au multe lucruri bune în meniu, dar sunt renumiți că ar face unul dintre cele mai bune ramenuri din oraș.

Deci, dacă n-ai făcut-o până acum, asta trebuie să comanzi când le treci pragul pentru prima oară. Iar duminica se organizează, de obicei, Ramen Sunday – adică se servește exclusiv ramen. 

Teto (Popa Petre 27) este un alt loc pe care e bine să-l ai în vedere dacă ești în căutare de un brunch bun și arătos. Este pet friendly, nu acceptă rezervări și se mândresc cu cel mai mare croissant din oraș.

Ca idee, un croissant de la ei merge împărțit cu 6 prieteni. În plus au multe alte opțiuni pentru brunch și îi găsești într-o zonă foarte frumoasă pentru cei care iubesc plimbările de după sau înainte de masă – cartierul Armenesc.  

Și acum și o recomandare pentru iubitorii de fructe de mare și pentru cei cărora le place să ia masa într-un mod mai neconvențional – Juicy Crab (Decebal 17). Cei de la Juicy Crab se mândresc cu selecția lor proaspătă de fructe de mare, aduse direct din sursele cele mai calitative.

Sunt specializați în creveți și caracatiță, dar și homari și crabi savuroși. Neapărat de încercat fructele de mare la pungă, care-ți sunt răsturnate pe masă, iar pentru a le mânca ți se vor da mănuși și halat, ca să nu te murdărești. O porție pentru 2 persoane costă 230 lei. 

Evenimente 

În ceea ce privește evenimentele din acest weekend din București, e de amintit că la Fântânile de la Unirii va fi din nou spectacol cu drone în ambele zile, sâmbătă și duminică.

„Peste 55.000 de spectatori au fost alături de noi la lansarea temei Simfonia Campionilor, fapt pentru care dorim să vă mulțumim printr-un nou spectacol de apă, muzică, lumini și drone! Pe 17 august (sâmbătă) și 18 august (duminică), începând cu ora 21:00, vă așteptăm la Fântânile din Piața Unirii pentru a celebra performanța olimpicilor noștri și pentru a ne bucura încă o dată de jocul inedit al dronelor ce vor acompania spectacolele Simfonia Campionilor”, scriu organizatorii. 

În Cișmigiu se organizează sâmbătă, de la ora 20:00, un mare picnic. Participanții sunt încurajați să aducă o chitara sau orice instrument muzical la care știu să cânte. Punctul de întâlnire este pe peluza de lângă Aleea Șipotul Fântânilor. În urmă cu 5 ani, câteva sute de persoane au luat parte la acest picnic. 

Weekendul acesta, sâmbătă, de la ora 20:15, ai întâlnire și cu comunitatea din cartierul Titan, alături de care poți să pornești la o plimbare prin parc și printre blocuri în căutarea liliecilor.

„Știați că în București au fost identificate 10 specii de lilieci ce trăiesc alături de noi și care pornesc de la 2-3 g ca adult.

Haideți alături de noi în acest weekend să identificăm câteva dintre acestea împreună și să povestim despre importanța acestora în orașe și problemele cu care aceștia se confruntă alături de prietenii IOR-ului care luptă pentru retrocedarea realizată abuziv asupra parcului în urma căreia mulți arbori scorburoși ce reprezentau un cămin pentru lilieci au fost defrișați”, scriu organizatorii. Punctul de întâlnire este aici

Tot sâmbătă, de la orele 19:00, ești invitat în grădina Muzeului Hărților (str. Londra nr. 39) pentru un nou concert al stagiunii JAZZ IN THE GARDEN, de data aceasta cu parfum scandinav. ODDGEIR BERG TRIO este un grup norvegian, stabilit la Oslo și format din Oddgeir Berg, compoziție și clape, Audun Ramo, contrabas și Lars Berntsen, tobe.

Aceștia interpretează o paletă variată de stiluri jazzistice, cu un picior pe tărâmul extazului, iar cu celălalt pe cel al melancoliei. Își descriu jazz-ul ca fiind „electroacustic”. OBT își lansează în prezent cel de-al cincilea album.

Trio-ul a avut numeroase turnee în Europa, la festivaluri importante, dar și în cluburi cu tradiție dedicate genului precum Ronnie Scott’s din Londra, deschis în Soho în 1959. De asemenea au concertat în Japonia, China și SUA, la Rochester International Jazz Festival, New York și în cadrul Nordic Jazz in Washington, DC. Participarea la concert se face prin achiziționarea biletului de 15 lei/persoană. 

În această duminică, în București are loc și a 56-a ediție a Turului României, care  a început pe 14 august la Deva și propune 5 etape care trec prin Alba Iulia, Păltiniș, Sibiu, Cristian (BV) și Târgoviște, înainte de a ajunge la finiș, pe 18 august, la București, unde pentru prima dată după 20 de ani, etapa finală se va desfășura pe Bulevardul Unirii.

Vor fi 98 km – Circuit în București, pe Bulevardul Unirii, cu start de la Biblioteca Națională, ora 09:45 și finish tot la Biblioteca Națională, între orele 12:03-12:27, în funcție de viteza plutonului.

Vezi programul complet al turului aici.

Organizat de Federația Română de Ciclism evenimentul însumează peste 800 de km și aduce la start 26 de echipe din 14 țări, marcând cea mai puternică participare românească la o competiție de gen, cu șapte echipe înscrise. Evenimentul va fi transmis integral, în direct, pe Digi Sport, iar organizatorii invită comunitățile de pe traseu să iasă la șosea ca să-i încurajeze și să-i aplaude pe sportivi.

Duminică va avea loc și concertul rapperului 50 Cent, care este capul de afiș al evenimentului Summer in the City ce va avea loc la Romaero. Acesta va interpreta live câteva dintre cele mai faimoase hit-uri, precum „In Da Club”, „Candy Shop”, „Just a Lil Bit”, creând o atmosferă incendiară într-o producție de amploare oferind un show imersiv și memorabil!

Încă de anul trecut, 50 Cent a pornit în turneul global „The Final Lap Tour” cu peste 103 spectacole în 35 de țări. Turneul a început în America de Nord și a continuat în Europa și Australia, înregistrând peste 1 milion de bilete vândute, fiind sold-out în majoritatea țărilor.

Prețul unui bilet este de 340 lei. 

De asemenea, Trio Mandili revin în România pe 18 august la Quantic. Trio Mandili este un miracol muzical din Georgia. Istoria grupului este un basm caucazian modern. Trei prietene care au cântat melodii georgiene pe mai multe voci în timp ce se plimbau prin sat au înregistrat într-una dintre aceste plimbări o piesa pe telefonul lor mobil, au postat-o pe YouTube și astfel s-a născut un alt fenomen viral.

Au reușit să câștige milioane de urmăritori pe rețelele de socializare cu talentul și naturalețea lor. Grupul are în prezent 1.300.000 de urmăritori pe Facebook și 1,36 milioane de urmăritori pe YouTube. Grupul face turnee în lume, participă la festivaluri și susține concerte solo. Au vizitat deja Belgia, Germania, Italia, Cehia, Olanda, Franța, Ucraina, Israel, Polonia, Finlanda, Cehia, Spania, Bulgaria, Elveția, Austria, Ungaria, Lituania, Letonia și Estonia.

Prețul unui bilet este de 120 lei. 

Teatru & film

Duminică, la amfiteatru TNB, de la 20:30, se joacă „Cazul Țundrea”. Este vorba de un spectacol de teatru de tip true crime, construit în stilul unei investigații judiciare, care jonglează cu percepțiile dintre adevăr / minciună și realitate / ficțiune.

Criminalul care a ucis cu sânge rece o fetiță de 14 ani este în libertate. Anchetatorii caută să elucideze misterul din spatele acestui eveniment tragic, interogând tot felul de suspecți. Cine este ucigașul? De ce a comis crima? Care sunt dovezile? Un incident izolat se transformă într-o dramă națională. Poate justiția din România să rezolve cazul?

Șocant, tragic și tulburător, „Cazul Țundrea” este un spectacol ce propune reconstituirea celui mai controversat caz judiciar al României postdecembriste. Folosind imagini de arhivă, stenograme, documente oficiale și dialoguri imaginate pe baza mărturiilor celor implicați, echipa artistică investighează live ancheta petrecută între anii 1992 și 2004. Prețul unui bilet este de 80 de lei. 

Pe marile ecrane urcă în acest weekend două noi filme, o animație și un horror renumit. „10 Vieti Norocoase” este animația, ce prezintă povestea lui Beckett, un motan adorabil și extrem de răsfățat care nu știe să aprecieze lucrurile bune din viață sa.

Stăpâna lui este Rose, o tânără cercetătoare hotărâtă să salveze albinele de la extincție, l-a găsit și salvat pe pisoi de la un adăpost pentru animale încă de când era puiuț și de atunci au fost mereu doar ei doi. Însă totul e pe cale să se schimbe radical după ce Beckett își pierde și cea de-a noua viață.

„10 vieți norocoase” este povestea unui personaj pe cât de pufos pe atât de egoist care învață ce înseamnă altruismul și eroismul atunci când iubești. Uneori e nevoie să încerci mai multe drumuri diferite până ajungi la destinul și cea mai bună versiune a ta!

„Aline: Romulus” este opțiunea ideală pentru oricine vrea să vadă în acest weekend un film care să-i țină cu sufletul la gură. Plasat cu acțiunea între „Alien” (1979) și „Aliens” (1986), filmul spune povestea mai multor tineri care ajung pe stația spațială de cercetare Romulus, în prezent abandonată, cu speranța de a face rost de echipamente pe care le pot vinde pentru a obține un profit care le-ar îmbunătăți viața pe planeta colonizată de pe care provin.

Cu toate astea, tinerii descoperă în interiorul stației una dintre cele mai periculoase forme de viață extraterestre din univers, totul transformându-se într-o terifiantă luptă pentru supraviețuire.

INTERVIURILE HotNews.ro