Sari direct la conținut

Weekend trending în București, 27-28 iulie: Acrobații pe Calea Victoriei, spectacole cu 150 de drone la fântânile de la Unirii și cel mai mare concert VAMA

HotNews.ro
Tudor Chirilă, trupa Vama
Tudor Chirilă, Vama. FOTO: Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Putem spune că, în sfârșit, vom avea un weekend cu temperaturi normale, 30-34 de grade, cu niște nori pe cer și aer respirabil. Deci, numai bine de luat orașul la pas. Mai ales că peste tot s-a așternut și atmosfera de vacanță. 

Cafeaua o poți bea pe străduța Doctor Petre Herescu 26, în cartierul Cotroceni, unde vei găsi una dintre cele mai primitoare cafenele din oraș.

Throwback Coffee & Stories este deschisă într-o casă veche, cu o atmosferă caldă, oameni zâmbitori și un decor familiar. În cei trei ani de când funcționează, a reușit să adune în jurul său o comunitate frumoasă și să fie unul dintre locurile de suflet ale multora care iubesc Cotroceniul. Terasa de aici este umbroasă și tare plăcută, iar în meniu mai au și alte lucruri bune în afară de cafea. 

ISAN este un renumit food truck cu mâncare thailandeză ca la mama ei acasă. Asta și pentru că aici gătesc doar bucătari thailandezi. Înainte, când nu erau pe la vreun festival, îl găseai parcat pe terasa Mercato Kultur.

Însă, săptămâna trecută au deschis și un restaurant la o aruncătură de băț de Cișmigiu, pe bld Regina Elisabeta 26. Așa că merită să treci pe aici când vrei să încerci un pad thai, un green curry shrimp sau laab chicken preparate întocmai ca în Thailanda. 

Apropo de Cișmigiu, pentru că este vremea ideală pentru un picnic, poate și pentru o plimbare cu barca pe lac, cei de la Dumicat (George Vraca 4) au lansat Cișmikitul – pachetul ideal pentru un picnic în parc sau oriunde îţi surâde ideea de a întinde pătura.

Coșul de la Dumicat include: o pătură moale, tacâmuri și pahare pentru două persoane (pe care le aduci înapoi), un meniu de împărțit delicios: vinete murate în lămâie cu ulei de măsline și oregano, salată de vinete cu ardei copți, zacuscă de vinete cu ceapă prăjită, pateu cu dulceață de mere și gulie murată, salată picantă de castraveți, salată de roșii cu cremă de telemea de burduf, tartar de căpșuni și oțet de vișine, friganea cu smântână grasă și dulceață de vișine, pâine cu maia, o băutură la alegere.

La final, trebuie doar să duci coșul înapoi pentru a te putea bucura de el și data viitoare. Prețul pentru Cișmikit este de 150 lei. 

Fără pretenții de fine dining, dar cu preparate excelente și care sigur vor încânta pe oricine caută un brunch delicios, este Bucătăria.localfood (Ion Slătineanu 30).

Meniul de aici este gândit în jurul ideii de „comfort food bistro cu ingrediente aduse din nostalgia bucătăriei old school, dar puse-n dishuri actuale”, dar și cu gândul la promovarea preparatelor specifice Buzăului, deoarece acest loc s-a născut din pasiunea pentru gătit și cea pentru antreprenoriat a doi frați: Adrian Alexe și Gabi Alexe, născuți în județul Buzău, pe lângă Pleșcoi.

În weekend au anunțat că vor avea, printre altele, și flori de dovlecei crocante (prăjite), umplute cu urdă și trufe, sos de roșii și ulei aromatizat cu busuioc, dar și borș de cartofi cu coaste afumate.

La Soro.lume (Fluierului 33) gătește un om renumit pentru magia pe care o face în bucătărie: chef Mihai Toader, care în trecut a făcut o figură frumoasă și la MasterChef. Meniul este unul plin de lucruri deosebite, dar care se schimbă constant, în funcție de oferta din piețe, deoarece specificul restaurantului este „Obor To Table”, adică feluri de mâncare gătite cu ingrediente care descriu sezonul, gătite cu tehnici de pe teritoriul României în bucătăria lor din curte.

Duminică, 28 iulie, vor aprinde focurile pentru ultimul service înainte de vacanță. Începând cu ora 12:00, ești așteptat cu un meniu fix, cu 5 piese preparate din ingrediente de sezon. Rezervările se fac pe www.sorolume.ro. Prețul meniului este de 200 lei.

Evenimente 

În ultimul weekend din iulie, bucureștenii vor avea parte de activități diverse organizate pe Calea Victoriei, în cadrul evenimentului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”. Printre altele, au fost pregătite concerte, spectacole de acrobații și activități creative. De exemplu, sâmbătă și duminică de la 17:00 – 21:00, în zona Hotelului Novotel, vor avea loc concerte susținute de trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție). Sâmbătă, în zona Muzeul Național de Istorie a României, în intervalul 19:30 – 20:00, va avea loc un minishow de acrobație susținut de Circul Metropolitan București.

De asemenea, în premieră, doar în weekend-ul de 26- 28 iulie, vizitatorii Fântânilor de la Unirii vor avea parte și de spectacole cu peste 150 de drone. Acestea vor reprezenta disciplinele sportive. Simfonia Campionilor se va auzi la Fântânile Urbane din Piața Unirii în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Spectacolele de la Fântânile Urbane din Piața Unirii, durează aproape 45 de minute.

Anul acesta se desfășoară cu începere la ora 21:30 în luna iulie, de la ora 21:00 în luna august, iar în septembrie, de la ora 20:00. „Celebrăm performanța olimpică a României printr-un spectacol incredibil de apă, lumini și muzică! 150 de drone vor acompania jocul fântânilor printr-un moment inedit, proiectând pe cer sporturile prin care românii au atins performanța olimpică. Show-ul dronelor se va desfășura doar în perioada 26 – 27 iulie în Piața Unirii. O experiență de neratat, de care să vă bucurați alături de prieteni și familie!”, au anunțat organizatorii. 

Sâmbătă are loc și concertul emblemă al trupei VAMA, la Arenele Romane. După succesul înregistrat în seria de concerte de vară devenite de tradiție la Arenele Romane, trupa se întoarce cu un live electrizant în acest spațiu de referință pentru reprezentațiile VAMA.

„În ultima sâmbătă a lunii iulie 2024, Vama vă așteaptă la Arenele Romane pentru un show extraordinar, dintre concertele emblematice pe care juratul de la „Vocea României” și solistul trupei, Tudor Chirilă, le caracterizează drept „una din serile alea de vară pe care o să ți le amintești la iarnă””, scriu organizatorii. Prețul unui bilet este de 150 de lei. 

Tot sâmbătă ești așteptat, de la ora 20:00, în Grădina Urbană a Palatului Bragadiru pentru a sărbători 30 de ani de existență, mii de concerte și 8 albume ale trupei Sarmalele Reci. Inițiată ca o trupă de protest social, simbol al civilizaţiei cu parfum caragialesc, care face haz de necaz în ţara lucrurilor bine făcute şi neterminate, Sarmalele Reci s-a dovedit de-a lungul timpului o trupă profetică.

Un amestec original şi eclectic de rock’n’roll, funk, jazz şi folclor, cu versuri scrise cu artă şi forţă în limba română, cântecele Sarmalele Reci au mesaje emblematice și, din păcate, încă actuale. Prețul unui bilet începe de la 105 lei.  

Teatru & film 

La TNB ai ocazia să vezi duminică o piesă de teatru jucată sub cerul liber, chiar pe clădirea Teatrului Național, în cadrul stagiunii „Nopți de vară SUS pe Teatru”, care se desfășoară în lunile iulie, august și septembrie. Așadar, duminică, de la ora 21:00 se va juca „Dragoste” (după A.P. Cehov), o coproducție Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea și Unteatru.

Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă: dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută în una dintre sălile teatrului.

Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete. Dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea ei și nici rambursarea costului biletului. Prețul unui bilet este de 80 de lei. 

Pe marile ecrane în acest weekend urcă un super blockbuster: „Deadpool & Wolverine”. Dacă nici măcar aceste două personaje extrem de populare nu pot salva filmele cu supereroi, atunci nimeni n-o va face.

În acest film din Universul Cinematografic Marvel, care a fost așteptat ani buni de fanii, Ryan Reynolds își reia rolul titular în cel de-al treilea capitol al francizei Deadpool. Acum se va reîntâlni cu Wolverine, personajul X-Men interpretat de Hugh Jackman care după „Logan” anunțase că se retrage din acest rol, dar a revenit special pentru această parte. 

INTERVIURILE HotNews.ro