Sari direct la conținut

Weekend trending în București, 5-6 iulie: Omlete franțuzești, Ierbar, terase noi și cel mai mare festival din Capitală cu un cap de afiș lipsă

HotNews.ro
Weekend trending în București, 5-6 iulie: Omlete franțuzești, Ierbar, terase noi și cel mai mare festival din Capitală cu un cap de afiș lipsă
DJ Armin Van Buuren, Sao Paolo, Brazilia, martie 2023. FOTO: Leco Viana / Zuma Press / Profimedia

După câteva zile cu răcoare, acest weekend va da startul unui nou val de caniculă, iar temperaturile vor sări iar de 35 de grade. E și weekendul în care două mari festivaluri se suprapun – SAGA și Neversea. Asta înseamnă și că nu prea vor fi alte evenimente în oraș, dar și că litoralul și nordul Bucureștiului se vor confrunta cu multe blocaje în trafic. 

Înainte de a trece în revistă evenimentele din oraș la care merită să te deplasezi în aceste două zile, iată câteva locuri nou deschise sau care vin cu o ofertă ce nu merită ignorată. 

De o săptămână, la La Mița Biciclista Brasserie (Biserica Amzei 9) a intrat în meniu micul dejun sărat, disponibil doar în weekend, de la orele 10.00 la 17.00. Acesta este făcut exclusiv după rețete franțuzești.

Iată lista primelor produse introduse în meniu: Omelette nature française, Omelette aux tomate cerise, Omelette aux truffes, Omelette fromage et ciboulette, Croque monsieur jambon & Croque monsieur somon. Ouăle sunt proaspete dintr-o fermă din afara Bucureștiului, untul și brânza sunt aduse din Paris, iar pâine e produsă la fața locului, în laboratorul propriu. 

Un alt loc unde te poți bucura în acest weekend de un brunch deosebit este KoKo Bistrot Cafe (Calea Victoriei 68-70). Acesta este parte din The Lobby, centrul culinar și creativ de pe Victoriei care găzduiește un restaurant, un magazin de vinuri și produse gourmet, o galerie de artă, o cafenea de specialitate și o gelaterie. Intervalul orar în care se servește brunchul aici este 11:00 – 15:00.

Ai de ales dintre mai multe tipuri de omlete, ouă benedict, ouă turcești, chiar și un breakfast burger, dar și interesantul cheesecake japonez, pe care nu-l găsești chiar peste tot. Întregul meniu poate fi consultat aici.

La începutul lunii iunie s-a deschis Ierbar (Romulus 23), un restaurant care pornește din amintirea colectivă a ierbarului pe care fiecare îl aveam în casă în copilărie.

Mottoul acestui nou loc este „All things comfort”, în ideea de a reflecta pasiunea proprietarilor pentru a crea o atmosferă primitoare și mâncăruri delicioase. Tot ei se mai mândresc și cu faptul că aici ingredientele naturale și ierburile aromatice se îmbină armonios pentru a oferi preparate savuroase. Locul arată foarte frumos și are și o terasă plăcută, deci e de trecut pe aici când vrei să încerci un loc nou, cool și bun pentru brunch. 

La capitolul terase / grădini de vară, e de trecut pe la Random House (Vasile Lascăr 69), noul hub care include atât spații de lucru, cât și un community bar, concentrându-se pe crearea unui cadru favorabil pentru petrecerea timpului împreună + un flux natural între locul de muncă și timpul liber, reunind în prezent peste 30 antreprenori și organizații din domenii creative.

Terasa de aici e una generoasă, iar pe timpul EURO 2024 mai proiectează din când în când și meciuri de fotbal. Dacă numele te-a trimis cu gândul la Random Space, e o asociere corectă, pentru că acesta este noul proiect al celor care dețin acel spațiu. Mergi la sigur pentru bere artizanală și cafea de specialitate. 

O altă terasă care vine cu o ofertă generoasă de bere artizanală și de import este The Drunken Falcon (Mântuleasa 40). Ai umbră și verdeață la discreție pentru zilele caniculare, iar dacă vrei lângă halba de bere și ceva mâncare bună și sățioasă, găsești aici burgeri și fripturi, platouri și multe alte lucruri bune. Dacă lucrezi în zonă, e bine de știut că în timpul săptămânii au meniu de prânz cu două feluri de mâncare la 35 de lei. 

Evenimente 

Cel mai mare eveniment din acest weekend din București este SAGA, ajuns la a patra ediție. Acesta se desfășoară în perioada 5-7 iulie la Romaero, iar participanții vor avea ocazia  să asculte peste 150 de artiști, mulți dintre ei concertând pentru prima oară în România.

Printre cei mai așteptați sunt Nicki Minaj, Rita Ora, Tyla, Armin Van Buuren și Hardwell. Însă, pe ultima sută de metri, Tyla și-a anulat prezența la mai multe festivaluri din această perioadă, din cauza unor probleme de sănătate. România va fi reprezentată pe scena SAGA de anul acesta de artiști consacrați precum: Smiley, Paraziții, Subcarpați, Mihail sau The Motans.

Organizatorii au anunțat că au fost vândute peste 100.000 de bilete, iar biletele de o zi pentru duminică, precum și abonamentele GA+ (General Access Plus) sunt deja SOLD OUT. Dacă totuși vrei să vezi ce bilete mai sunt disponibile, intră pe www.sagafestival.com.

Sâmbătă, Vița de vie aniversează 25 de ani de la lansarea albumului „Fenomental”. Se întâmplă la Arenele Romane de la ora 19:00. Lansat în 1999, „Fenomental” este un album cult românesc, care pare să sfideze timpul. Înregistrat, mixat și masterizat în Essen, Germania, beneficiind de o grafică de excepție – celebra cutie de medicamente și având ca locomotivă piesa „Basul și cu toba mare”, „Fenomental” este și astăzi la fel de actual, atât ca sunet cât și ca mesaj. Un bilet costă 133 lei. 

Duminică, 7 iulie, timișorenii de la Implant pentru Refuz revin la Quantic cu un show senzațional, energic, exploziv, by request! În 29 de ani de activitate, 9 albume lansate și cine mai știe cate apariții live explozive cu invitați surpriză, timișorenii s-au prezentat de fiecare dată în fața publicului cu temele făcute, setlist atent selecționat după gustul și sufletul iubitorului de rock, dar istoria ne-a demonstrat că niciun concert IPR nu seamănă cu altul.

Așa că de data aceasta, pe 7 iulie, IPR copiază de la fani! Noi le facem tema, ei o prezintă în fața scenei! Pregătiți să creeze haos sentimental în sufletele voastre, cu soundul proaspăt și energia molipsitoare cu care ne-au obișnuit, IPR așteaptă cuminți să le faceți setlistul! Un bilet costă 100 de lei.  

Pentru cei care vor să meargă la un concert live, dar n-au neapărat bani și de bilet, există Music Night under the Stars cu Diana Căldăraru, sâmbătă, 6 iulie, la Teatrul Godot / Palatul Bragadiru (Calea Rahovei 147-153).

Diana este un artist/songwriter din România care elemente tradiționale ale genurilor soul și R&B cu o atitudine contemporană și personală. Cu ajutorul pianului, adaugă armonii bogate și pline de viață. După ce și-a petrecut ultimii 4 ani făcând muzică în Olanda, Diana a decis să se întoarcă în România și să scoată primul ei EP, cea dintâi piesă fiind deja pe toate platformele de streaming și este intitulată „Going Nowhere”.

Repertoriul Dianei cuprinde atât piese clasice ale genului soul și R&B, cât și compoziții originale, în care își exprimă propria viziune și creativitate. Cu versuri profunde și personale, Diana explorează teme precum iubirea, vulnerabilitatea, intimitatea și înțelegerea de sine, oferind audienței sale o experiență muzicală captivantă.

 

Teatru & film 

În ceea ce privește piesele de teatru, „PORTUGALIA” (de Zoltán Egressy, regia Attila Béres) se joacă pe 7 iulie, ora 19:00, la Teatrul Bulandra, sala Liviu Ciulei.

Despre ce e vorba: Într-un sat ca oricare altul, din Europa de Est și de aiurea, cârciuma este locul în care se adună laolaltă toate grijile, dorurile, bucuriile și revoltele, locul în care se pune țara la cale și în care e mai ușor să rezolvi problemele lumii decât datoriile de pe caiet. Un sat în care fiecare îl știe pe celălalt după poreclă, pentru că doar așa devii de-al locului – purtând numele pe care ți-l dau oamenii tăi.

Într-o zi, în această comunitate care așteaptă fericirea să intre pe ușa cârciumii, unde se pregătesc alegerile și, mai ales, Ziua Marelui Bâlci Național, apare un străin de loc care vorbește despre mare, despre „țara aia de unde e Ronaldo” și despre saudade, sentimentul pe care-l ai când privești neantul. Și ești trist. Așa începe o înduioșătoare poveste de iubire, dar și o dramă tulburătoare. De când nu mai e de ajuns „să stăm aici… În satul ăsta. Și gata! Avem animale, trebuie hrănite.”

Portugalia este o tragicomedie surprinzătoare și ireverențioasă despre speranțe înșelate – de capitală, de vorbele meșteșugite ale unui scriitor sau pur și simplu de viață. Dar, mai ales, despre duioșia și tandrețea unor oameni cărora viața nu le-a împărțit cea mai bună mână. Biletele costă între 40 și 80 de lei. 

Apoi mai este și „American Buffalo” la Teatrul de Artă București, pe 7 iulie, ora 19:00. Despre ce e vorba: Don Dubrow, proprietarul unui magazin de vechituri, vrea să fure colecția de monede a unui client care, crede Don, l-a înșelat la cumpărarea unei monede cu cap de bizon.

Complicele său e Bobby, băiatul de prăvălie bun la toate, dar la care renunță cînd Teach, un prieten manipulator, îl convinge că Bobby este incompetent. Neîncrezător totuși, Don îl invită să ia parte la lovitură și pe Fletcher, un personaj pe care atît el cît și Teach îl respectă ca pe o autoritate incontestabilă. Bobby devine țapul ispășitor într-o poveste construită pe suspiciune, furie, necinste, violență și, mai ales, trădare. În piesă joacă Angel Popescu, George Constantinescu, Ștefan Iancu. Prețul unui bilet 65 lei. 

Pe marile ecrane avem în acest weekend trei filme care vor atrage cel mai mare număr de movie goers. „Despicable Me 4”, care va fi, cel mai probabil, lider la box office. În această parte Gru, Lucy, Margo, Edith și Agnes primesc un nou membru în familie, pe Gru Jr., al cărui scop pare acela de a-și chinui tatăl. Când Gru are de înfruntat un nou dușman în persoana lui Maxime Le Mal și a prietenei sale Valentina, familia este nevoită să-și ia tălpășița.

„Love Lies Bleeding” îi va scoate la cinema pe toți pasionații de bodybuilding și thrillere. Suntem la finalul anilor ‘80 și Lou (interpretată de Kristen Stewart) administrează o sală de sport într-un mic oraș rural din Nevada.

Acolo o întâlnește pe Jackie (Katy M. O’Brien), o culturistă frumoasă și ambițioasă, aflată în trecere prin oraș, în drumul spre Las Vegas, orașul visurilor împlinite. Între cele două se naște o poveste de dragoste tumultoasă și electrică, însă relația lor dă naștere la o serie de crime și violențe, fiind prinse în rețeaua familiei criminale a lui Lou. Un thriller marca Rose Glass, cunoscută fanilor thrillerului psihologic pentru „Saint Maud”.

Pentru fanii lui Russell Crowe și ai genului horror, pe marile ecrane va rula „Exorcism: Mântuirea”. Acest film îl aduce în rolul principal pe Russell Crowe ca Anthony Miller, un actor chinuit, ale cărui păcate îl posedă în timp ce filmează un horror supranatural. Aflată pe aceleași platouri de filmare, fiica lui, Lee (Ryan Simpkins), observă comportamentul lui ciudat și înțelege că ceva sinistru a pus stăpânire pe el. 

INTERVIURILE HotNews.ro