Sari direct la conținut

Weekend trending în București, 21-22 octombrie: cafea de specialitate și MMA, singurul restaurant din București specializat în Mac’n’Cheese, festivaluri cu tatuaje și lavandă, dar și Leonardo DiCaprio la cinema

HotNews.ro
International Tattoo Convention Bucharest, 2019, Foto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia
International Tattoo Convention Bucharest, 2019, Foto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Chiar dacă în săptămâna care tocmai a trecut temperaturile de afară au mai scăzut și s-a simțit că a venit toamna, în acest weekend vom trăi din nou ca în mijlocul verii. Sâmbătă se anunță chiar și 29 de grade, iar duminică 27. E vreme deci numai bună de luat orașul la pas.

Pentru pasionații de sporturi de contact sau fitness, Bucureștiul are acum un loc cu adevărat deosebit – Kaya Holistic (Calea Dudești 101). Este vorba de o cafenea de specialitate deschisă în interiorul unui centru fitness / sală de sport unde se țin antrenamente de MMA, Jiu Jitsu, Kickboxing, Aerobic, Yoga, Pilates, cursuri de stretching și respirație etc.

„Suntem o comunitate plină de viață, formată din persoane care caută armonia perfectă între minte, corp și suflet – un colectiv de exploratori, care aprofundează diverse practici care ne ajută să rămânem în armonie cu stările noastre mentale, fizice și spirituale”, se descriu cei de la Kaya Holistic.

Așadar, poți să mergi aici la un antrenament și apoi să rămâi la o cafea sau la o gustare sănătoasă și la povești cu alți oameni pasionați de sport, mișcare și viață sănătoasă.

Un alt loc nou deschis în oraș, de doar câteva zile, este și Pamela Cafe Bar (Dimitrie Cantemir 6). De această dată e vorba de un cafe-bar plin de referințe mai mult sau mai puțin discrete la ceea ce era considerat exotic și atrăgător în Bucureștiul anilor ’90:

„Gândiți-vă la palmieri, seriale americane (bună ziua, Dallas! bună ziua Twin Peaks!), clasa de chimie, modernismul sovietic și altele pe care vă lăsăm să le descoperiți odată ce ne vizitați”, scriu proprietarii în descriere.

Meniul de cocktailuri este și el inspirat din meniurile locale ale acelei epoci, doar că realizate din ingrediente de calitate. Înainte, în locul în care acum e deschis acest nou cocktail bar funcționa o spălătorie Nufarul, iar câteva dintre elementele distinctive au fost păstrate și integrate în designul noului loc.

Pentru cei care-și doresc în acest weekend un comfort food mai puțin întâlnit în meniurile localurilor de pe la noi, le sugerăm să treacă pe la BCheese (Piața Romană 2), un loc în care poți să încerci o porție delicioasă de Mac’n’Cheese și tot felul de alte specialități din categoria American Pasta.

Afacerea a fost dezvoltată de doi frați talentați și ambițioși. În august 2020, în plină pandemie, au apărut pe scena gastronomică din România cu primul food truck de Mac’n’Cheese, iar succesul pe care l-au cunoscut cu acesta i-a determinat să-și deschidă în 2022 primul restaurant specializat în Mac’n’Cheese din București.

Meniul conține opt rețete delicioase de Mac’n’Cheese, care sigur te vor face să salivezi. Poate mai e de menționat și faptul că au participat în Sezonul 11 al emisiunii „Chefi la cuțite”, unde i-au impresionat cei trei chefi: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, obținând fiecare câte trei cuțite.

BCheese/ Pagina de Facebook

Marius Tudosiei tocmai ce și-a lansat „#LOCAL – Podcastul despre Mâncare. Familie. Comunitate”, așa că era și normală să o tot țină într-o sărbătoare la Băcănia Veche – Delicatese & Grădină (Dacia 25).

Sâmbătă poți merge aici la un eveniment absolut special care va îmbina românescul cu grecescul.

„Prietena noastră, Maria Tsekou, vine special de la Atena pentru a ne/vă găti plăcinte și mâncăruri grecești autentice! Pe Maria am cunoscut-o acum vreo 13 ani în Skopelos, unde s-a dus vorba că are cea mai bună patiserie de pe insulă. Și nu erau vorbe în vânt… din moment ce oamenii se așezau cuminți la coadă încă de dimineață!

Vom pregăti împreună cu Maria celebra Spanakopita – plăcintă răsucită cu brânză din Skopelos (o instituție în sine), plăcintă cu lapte, dar o să mergem „umăr la umăr” și cu rețete grecești puse în oglindă cu rețete românești: sarmalele noastre lângă sarmalele grecești cu sosul de lămâie și ou, fasolea lor/fasolea noastră, salata grecească de vinete lângă salata românească de vinete, dar și alte minunații cum ar fi Skordalia sau Gemista”, scrie Marius Tudosiei în descrierea evenimentului culinar.

Intrarea este liberă, iar comanda va fi la alegerea fiecăruia.

Dacă vrei să vezi cum mai arată Centrul Vechi, e bine de știut că de vreo doi ani fabrica de bere Csíki Sör și-a deschis restaurant și berărie într-una din clădirile de aici. Localul se numește Forbidden Transylvanian Csíki Sör Craft Brewery & Restaurant Bucharest (Covaci 6) și îți pune la dispoziție toate sortimentele de bere din portofoliul lor, dar și un meniu de mâncare cu preparate ungurești.

Toate ingredientele sunt din Ardeal, iar chips-urile oferite la bere sunt și ele făcute în fabrica proprie din Harghita. În meniu dai și peste gomboți, adică găluștele cu prune care merg atât de bine toamna, iar în unele seri trupe de dansatori animă atmosfera cu dansuri tradiționale maghiare.

Evenimente

International Tattoo Convention Bucharest, una dintre cele mai bune convenții de tatuaje din sud estul Europei, se întoarce după o absență de trei ani. Aici se vor aduna sub același acoperiș unii dintre cei mai buni tatuatori atât din România, cât și din restul lumii.

Evenimentul va avea loc în weekend la Palatul Bragadiru din București, în apropierea Palatului Parlamentului, cu intrare din Calea Rahovei nr. 147-153.

Programul convenției include concerte, concursuri, spectacole de magie, acrobație și șansa de a intra în contact cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști din lumea tatuajelor și body art performers, reunind peste sute de artiști naționali și internaționali cu împătimiți ai domeniului.

Datele de contact ale artiștilor tatuatori pentru discuții legate de costuri și programări pentru tatuaje sunt disponibile pe website-ul evenimentului tattooconvention.ro. Prețul biletelor de acces pentru o zi este 50 lei, abonamentul 150 lei, iar abonamentul VIP care include și o petrecere dedicată lor și invitaților speciali 500 lei.

Iubitorii de pisici, adică toată lumea, este așteptată în acest weekend pentru a admira cele mai frumoase și interesante exemplare la Salonul Internațional Felin SofistiCAT. Acesta se va desfășura sâmbătă și duminică la Sala Palatului între 10.00 – 17.00. Intrarea costă 15 lei.

Și Lavanda Fest revine în București cu o ediție specială care celebrează darurile bogate și sănătoase ale toamnei sub numele Lavanda Pumpkin Fest. Acesta va avea loc la Cărturești, pe terasă – Cafe Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15).

Sub deviza #cumparatidelaromani, Lavanda Pumpkin Fest te invită să cunoști producători de lavandă și artizani creativi din toată țara. Peste 30 de producători și sute de creații inedite, făurite local, te așteaptă să te bucuri de ele! Toate cu iz de toamnă, miresme delicate de lavandă și mult suflet.

Festivalul lavandei are loc între 20 – 22 octombrie, între orele 10.00 și 21.00.

Dacă ai chef de un concert de jazz, află că Jordan Corda Trio va cânta live la Jazz Book (Carol Davila 1), sâmbătă seară de la ora 20:00. Întors victorios de la renumitul Concurs și Festival Internațional de Jazz „Johnny Răducanu” de la Brăila, grupul se impune ca unul dintre rarele exemple de formație de trio cu vibrafon.

Aceștia oferă un repertoriu de compoziții originale într-un stil modern/contemporan care, totuși, nu renunță la limbajul mai tradițional și mai fervent al jazzului.

Au cântat în cadrul unor festivaluri și evenimente de jazz semnificative, printre care European Jazz Expo, Calagonone Jazz Festival, Johnny Raducanu Jazz Festival în România, Jazz delle Abbazie, Festivalul Cultural al zonei etrusce Cimina, Jazz Mi, Blue Note Off, Culture Festival, Bovale Jazz, Una Nave di Libri pentru Barcelona, Novara Jazz, Bollate Jazz Meeting, Monfrà Jazz Fest etc.

Teatru si film

Între 20-30 octombrie are loc Festivalul Național de Teatru, ediția 33. Acesta este produs de Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România, așa că vei avea ocazia să vezi aici unele dintre cele mai bune piese de teatru din țară.

În weekend se joacă foarte multe piese, în la fel de multe teatre și spații de evenimente, iar programul complet îl poți consulta aici.

„Azilul de moarte” este o piesă de teatru care se joacă în afara festivalului, la Bulandra (Sala Toma Caragiu) și reprezintă revenirea regizorului Alexandru Dabija cu această provocatoare comedie polițistă de Georges Contamin, montată în premieră națională.

Un spectacol plin de suspans, care amintește întrucâtva de piesa lui Gorki, doar că de data asta abandonații lumii nu acceptă să meargă blând spre „noapte“, ca-n poemul lui Dylan Thomas, ci se bucură zgomotos de viață. Până într-o zi când, în azilul plin de personaje efervescente și de povești fascinante, încep să se petreacă tot felul de lucruri necurate. Prețul unui bilet 40 – 80 de lei.

De asemenea, toamna aceasta filmele de la Cannes revin la București la cea de-a 14-a ediție Les Films de Cannes à Bucarest. Între 20 și 29 octombrie sunt proiectate cele mai noi titluri din cinematografia mondială, majoritatea în premieră absolută în România.

O selecție de filme care au obținut anul acesta printre cele mai prestigioase premii în lumea cinematografului de autor vor putea fi văzute în premieră și la București, în perioada 20-29 octombrie.

Aici, evenimentele sunt programate să aibă loc la Cinema Elvire Popesco, Cinema Union, Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinemateca Eforie.

În acest weekend, de exemplu, poți să vezi în premieră cel mai nou film al lui Johnny Depp, „Jeanne du Barry”. Fascinanta poveste a ultimei amante a regelui Franței, Jeanne du Barry, a cărei poveste de dragoste cu regelui Ludovic al XV-lea a scandalizat curtea.

Jeanne Vaubernier, fiica unei familii sărace, își folosește frumusețea și inteligența pentru a-și depăși condiția socială. Prin intermediul iubitului ei, Contele du Barry, și a Ducelui de Richelieu, Jeanne este prezentată regelui Ludovic al XV-lea.

Inevitabilul se întâmplă și Regele se îndrăgostește de ea, descoperind pofta de viață. Jeanne devine favorita oficială, iar scandalul la curte nu întârzie să apară. Proiecția are loc sâmbătă, ora 17:00, la Cinema Muzeul Țăranului.

Întregul program al Les Films de Cannes à Bucarest, aici.

În cinematografele din toată țara va rula în acest weekend și cel mai nou film al lui Leonardo DiCaprio – „Killers of the Flower Moon”, în regia lui Martin Scorsese.

Acesta spune o poveste reală de la începutul secolului al XX-lea, când petrolul a adus o avere națiunii Osage, iar membri săi au devenit peste noapte unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Bogăția acestor nativi americani i-a atras imediat pe interlopii albi, care au manipulat, extorcat și furat cât de mulți bani au putut înainte de a recurge la crimă.

Bazat pe o poveste adevărată și narat prin intermediul neobișnuitei povești de dragoste dintre Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) și Mollie Kyle (Lily Gladstone), „Killers of the Flower Moon” este un western în care dragostea adevărată se intersectează cu trădarea inimaginabil de monstruoasă. Va primi cu siguranță numeroase nominalizări la Oscar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro