Sari direct la conținut

Weekend trending în București, 23-24 septembrie: festival pe Dâmbovița, Noaptea Dansului pe Calea Victoriei, proiecții pe Casa Poporului, hotdogi și poale-n brâu

HotNews.ro
Dâmbovița Delivery 2022, Foto: Inquam Photos / George Calin
Dâmbovița Delivery 2022, Foto: Inquam Photos / George Calin

​Și acest weekend petrecut în oraș poate fi unul memorabil, mai ales că în perioada 20-24 septembrie Bucureștiul e sărbătorit printr-o serie de evenimente care să marcheze 564 de ani de la prima sa atestare documentară.

Cafeaua o poți bea la La Vita e Velo (Emanoil Porumbaru 72), un loc special mai ales pentru cei care iubesc bicicletele, pentru că aici este singurul loc din oraș în care îți poți savura cafeaua în compania unor mărci de bicle precum Brompton, Pashley, Brooks și Electra.

De asemenea, aici poți lua și un mic dejun lângă cafeaua excelentă, chiar în Centrul Vechi, dar fără să te simți ca în Centrul Vechi.

La Hashtag Pub (Mihai Bravu 32) ai în weekend un meniu special de hotdogi pregătiți în grădină. Vedetele din meniu vor fi: Dog învelit în bacon cu varză murată, sos de muștar, ketchup, ceapă prăjită, chiflă artizanală cu maia; Dog, sos muștar, coleslaw cu morcovi, țelină și stafide, shallot mayo, castraveți murați și ceapă prăjită, chiflă artizanală cu maia; Dog, sos de brânză, crispy bacon, sos chimichurri, ceapă roșie pe grătar, ketchup, chiflă artizanală cu maia.

Un plus pentru cei cu copii este că aici există și loc de joacă pentru cei mici.

Bacănia Veche (Barbu Văcărescu 49) împlinește 13 ani, iar pentru sâmbătă au anunțat deja că reaprind cuptoarele și rumenesc vestitele lor Plăcinte Poale-n Brâu.

„Să fie în cinstea toamnei, a tradițiilor și a gusturilor autentice. Pe lângă plăcinte, veți găsi la noi fructe și legume #desezon, borcane cu zacuscă, conserve de tot felul, bune de păstrat în camera. Placintele vor fi gata după ora 13.00”, au anunțat pe pagina de Facebook.

Pentru duminică, 24 septembrie, a fost anunțat #brunch 10 la Lovin’ Winebar & Bistro (Tudor Ștefan 26).

„Ne strângem duminică, pe terasă, să mai profităm puțin de ea, și facem un mic brânciuleț cu… plăcinte! Dada, cu plăcinte cu de toate, să meargă un pahar de alb, roze sau rosu la ele, să fie bune și frumos mirositoare, să ne pomeniți după, dar și noi pe voi. Vom împărți, așa cum facem noi la brunch, plăcinte diverse: cu curcan, cu rață și varză, de pește, cu berbecuț, cu mai multe feluri de brânză, iar la final, una mișto rău, cu mere și caramel sărat. O să avem și niște piureuri, și niște salate, și mai vedem noi ce mai punem lângă. De la ora 12:00, doar pe sharing, să fie prietenie maximă, doar cu rezervare, doar pe voie bună”, a transmis cei de la Lovin’.

Cost eveniment 190 ron/persoană.

Lovin’ Winebar & Bistro. FOTO: Pagina de Facebook

Evenimente

În weekendul 23-24 septembrie, pe segmentul de râu Timpuri Noi – Mihai Bravu, evenimentul Dâmbovița Delivery le propune bucureștenilor să-și „recucerească și să se bucure de râul din oraș„ cu sporturi nautice și cu spectacole, muzică, ateliere și activități culturale pentru cei mari și cei mici.

„Urmărim transformarea râului și a spațiilor adiacente într-un spațiu public vibrant, unde oamenii se bucură de apă, de faună și floră și de comunitatea din jurul lui. Ne dorim îmbunătățirea spațiului public și schimbarea de comportamente, fie prin acupunctură urbană, instalații artistice temporare sau campanii de comunicare.”, au transmis organizatorii.

Găsești aici toate evenimentele care vor avea loc la Dâmbovița Delivery 2023.

În acest weekend revine și Asia Fest cu cea de-a X-a ediție, între 22 și 24 septembrie 2023, în curtea Arenei Naționale din București (intrarea dinspre Strada Maior Coravu).

Cel mai important festival din Europa Centrală și de Sud-Est care promovează culturile și gastronomia țărilor asiatice propune vizitatorilor trei zile de spectacole, filme, mâncăruri tradiționale, ateliere și expoziții. Zeci de activități culturale, concursuri și surprize pentru toate vârstele vor avea loc la ediția aniversară.

Festivalul reprezintă pașaportul bucureștenilor către țările unui continent caracterizat prin exotism și tradiții cu o istorie îndelungată, ca: Japonia, Coreea de Sud, China, Thailanda, Vietnam, Sri Lanka, Filipine, India, Nepal, Turcia, Siria, Liban etc. Intrarea la festival este liberă. Mai multe detalii despre program, activități, ateliere, zona de food și expoziția Asia Fest se găsesc pe site-ul evenimentului.

Ediția a 7-a a festivalului DokStation Music Documentary Film Festival (20-24 septembrie) aduce în fața publicului proiecții de filme documentare cu și despre Pink Floyd & Syd Barrett, Nick Cave, Annie Lennox, Gogol Bordello, Joan Baez, Jimi Hendrix, AC/DC și mulți alții, dar și concerte cu trupele DakhaBrakha și Lalalar.

Evenimentele din cadrul festivalului au loc la Grădina cu filme, Club Control, Expirat, Elvira Popesco – găsești programul complet aici.

Sâmbătă seara toată lumea va dansa pe Calea Victoriei, pentru că în fața Muzeului Național de Istorie va avea loc evenimentul „NOAPTEA DANSULUI #2”.

Cel de-al 21-lea weekend pietonal din seria „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” are loc în contextul aniversar „Zilele Bucureştiului”. Astfel, pe 23 septembrie, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă” propune bucureştenilor și turiștilor a doua ediţie „Noaptea Dansului”, organizată de Creator Media Team.

După succesul primei ediţii din acest an, organizată la „Străzi deschise – Bucureşti”, „Noaptea Dansului” se întoarce pe Calea Victoriei şi invită publicul să sărbătorească oraşul prin dans.

Peste 200 de dansatori de la peste 15 şcoli de dans au pregătit trei ore de flash-mob-uri, community dance şi momente de interacțiune cu trecătorii. Totul se va desfășura în intervalul orar 17:00 – 20:00.

A opta ediție a concursului internațional de 3D video mapping , iMapp Bucharest – Winners League, va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, în Piața Constituției. Tema ediției din acest an este CONTRASTS. iMapp Bucharest promite bucureștenilor și turiștilor 12 ore de entertainment.

„Pe scena din Piața Constituției, de la ora 11.00 dimineața, DJ CS84 va aduce publicului ritmuri electronice. După-amiază, de la ora 17.00, KOV va cuceri prin muzică și dans, iar de la ora 19.00, DJ Ravin, creator de compilații Buddha Bar, va completa atmosfera cu muzică electrizantă.

Seara va începe show-ul iMapp Bucharest – Winners League. În fața juriului internațional format din profesioniști ai artelor audiovizuale, 5 echipe, câștigătoare ale festivalurilor de video mapping din Franța, Germania, Grecia, Ungaria și Japonia, vor concura și vor proiecta lucrările pe fațada de 23.000 mp a Palatului Parlamentului”, anunță Primăria Capitalei, organizatorul evenimentului.

Atmosfera celui mai mare eveniment de 3D video mapping din lume va fi completată de artiști stradali cu costume tematice, care vor purta publicul într-o călătorie a artei și a tehnologiei. În zona de street food și relaxare, pe parcursul întregii zile, se vor găsi preparate internaționale pentru toată familia.

Film&Teatru

Sâmbătă seara, la unteatru are loc o avanpremieră surpriză, o piesă de teatru despre care nu se știe nimic, doar că din distribuție fac parte Iulia Lazăr, Smaranda Caragea, iar regia aparține Lorenei Zăbrăuțanu. Un bilet costă 55 lei.

Duminică seara, Florin Piersic Jr. te așteaptă la POINT (Eremia Grigorescu 10) cu un one man show memorabil: „O mie de motive” – un spectacol despre cât suntem dispuși să facem pentru cei pe care îi iubim. Piesa e adaptată după „Every Brilliant Thing” de Duncan Macmillan, iar regia îi aparține lui Horia Suru. Biletele costă 95 de lei.

Pe marele ecran urcă în acest weekend mai multe filme care merită văzute.

Despre „Past Lives”, debutul impresionant al regizoarei Celine Song, se tot spune că este cel mai bun film al anului de până acum. Filmul figurează deja în predicțiile pentru Oscar 2024 și este iubit de publicul din întreaga lume.

Lansat la Sundance și Berlinale la începutul acestui an, „Past Lives” spune povestea Norei și al lui Hae Sung, doi tineri care au o legătură specială încă din copilărie, dar a căror drumuri se despart atunci când familia Norei emigrează din Coreea de Sud. 20 de ani mai târziu, în New York, cei doi se regăsesc pe parcursul unei săptămâni, timp în care își confruntă noțiunile despre iubire și destin.

„The Creator” este un film SF spectaculos, ce nu trebuie ratat de iubitorii genului. Pe fondul unui viitor război apocaliptic între rasa umană și forțele inteligenței artificiale, Joshua, un fost agent înrăit al forțelor speciale, îndurerat de dispariția soției sale, este recrutat pentru a-l vâna și ucide pe Creator, arhitectul evaziv al inteligenței artificiale avansate care a dezvoltat o armă misterioasă cu puterea de a pune capăt războiului – și omenirii însăși.

Despre „Talk To Me” se tot spune că este filmul horror al anului. Un grup de tineri prieteni care intră în posesia unei mâini îmbălsămate descoperă că o pot folosi pentru a invoca spirite. Noua lor distracție ia însă o turnură sinistră când unul dintre tineri merge prea departe și descătușează, fără să vrea, forțe supranaturale înspăimântătoare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro