Sari direct la conținut

Weekend trending în București, 5-6 august: o cofetărie turcească demențială, concert de la finalistul „Românii au talent” și rechini cât un bloc de 9 etaje

HotNews.ro
Caniculă București, iulie 2023, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Caniculă București, iulie 2023, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

​Iată-ne în fața unui nou weekend în care orașul va fi mai gol, pentru că în Cluj a început UNTOLD, cel mai mare festival din România. Asta înseamnă și că Bucureștiul va fi lipsit de concerte sau alte evenimente majore, toți petrecăreții și artiștii fiind relocați la Cluj pentru intervalul 3-6 august.

În plus, vor fi alte două zile caniculare, cu temperaturi ce vor urca până aproape de 40 de grade, ceea ce înseamnă că locurile cu umbră și grădinile de vară rămân la mare căutare printre bucureșteni.

Dar, chiar de nu avem mari festivaluri sau concerte, chiar dacă afară e aer de cuptor, nu înseamnă că nu-s lucruri de făcut în oraș, la răcoare.

Începem, bineînțeles, cu o recomandare de cafenea de specialitate, că doar nu degeaba avem unele dintre cele mai mari prețuri la flat white din UE și o diversitate care-i inspiră și pe englezi să-și deschidă cafenele.

Așadar, la o aruncătură de băț de Calea Victoriei se află C22 (Ion Câmpineanu 22), o cafenea de specialitate care mizează și pe produse de patiserie făcute în casă și beri artizanale, dar care se alimentează de la Mabo Coffee Roasters, unde cafeaua e prăjită de Bogdan Georgescu, campionul nostru național și vicecampion Mondial la Prăjit Cafea în 2019.

C22 funcționează într-un fost spațiu de anunțuri publicitare, iar designul cafenelei păstrează o parte din detaliile de atunci. Are și o mică terasă ferită de soare și cu multă personalitate, în gangul care dă spre curtea interioară a blocurilor de aici.

FOTO: C22/ pagina de Facebook

Dacă tot suntem în zonă, îți sugerez să încerci un brunch la The Lobby (Calea Victoriei 68-70). Aici ai un 3 în 1: cafenea, bistro și gelaterie. În plus, spațiul arată spectaculos și nu există uși, ceea ce face ca interiorul să pară o extensie a terasei de pe trotuar. Au și multe băuturi bune, pe care le poți lua pentru acasă, dar le poți consuma și la fața locului dacă achiți o taxă de dop.

Un pic mai departe de Calea Victoriei s-a deschis și un nou loc care trebuie neapărat trecut pe lista de vizitat și încercat. Se numește Halef (Regina Elisabeta 28) și este o cofetăria specializată în deserturi turcești pe bază de lapte.

Au niște nebunii care sigur nu o să te lase indiferent, iar pe partea de băuturi au niște ice tea-uri excelente preparate chiar la fața locului. Există și o terasă în curtea interioară unde canicula se simte a fi ceva mai blândă.

După ce Grădina Eden de pe Calea Victoriei și-a închis porțile, urmând ca acolo să se construiască un controversat proiect imobiliar, ea s-a redeschis pe terenul fostei Grădini Dorobanți (Dorobanți 44-46), păstrând atmosfera, dar și vegetația abundentă cu care ne obișnuise fosta locație.

Găsești în această oază de verdeață hamace printre copaci, șezlonguri, bean bags și multă voie bună. Este clar un loc de bifat atunci când vrei să iei pulsul comunității de oameni cool din București, dar și atunci când vrei să ieși în oraș la răcoare. De ținut minte și că miercurea la Grădina Eden se cheamă DOIMI, pentru că băutura este la jumătate de preț.

Evenimente

Pe terasa de la P44 your daily festival! (Șoseaua Pipera 44) are loc în weekend un Tap Takeover, avându-i ca invitați pe cei de la Zăganu. Asta înseamnă că încă de ieri și pe tot parcursul zilei de sâmbătă, Zăganu propune o experiență cu șase dintre berile create de ei la draught-urile din P44.

Surpriza este că tocmai au lansat o bere nouă pentru sezonul estival, un dry hopped lager perfect pentru vremea călduroasă de afară. În plus, sâmbătă între 17:00-04:00 Kombat se va ocupa de muzică.

FOTO: P44 your daily festival/ Pagina de Facebook

În Control (Constantin Mille 4), are loc în weekend un târg de viniluri, iar la Boogie Bar (Popa Petre 36) are loc duminica asta un schimb de plante:

„Dacă ai multe plante, puiuți de plante, dacă pisica a început să le ronțăie/să sară la cele curgătoare și vrei unele mai cat-friendly, dacă cel mic a început să dărâme ghivecele și vrei unele mai mici/pe care să le poți muta ușor sau pur și vrei să-ți mărești colecția, vino cu ele duminică 6 august, tot la Boogie Bar, ca să le schimbi cu altele care să-ți aducă bucurie”, scrie în descrierea evenimentului.

Pe terasa de la CoOperativa (Icoanei 86) are loc duminică, de la ora 19:00, Comedy Impro Show. Improteca a organizat pentru vara 2023 o gașcă de actori-improvizatori care să cucerească terasele bucureștene și a intitulat-o: Brigada Improteca.

Formată din improvizatori cu experiența și cursanți aleși pe sprânceană din rândurile absolvenților școlii de improvizație Improteca, Brigada Improteca s-a pregătit cu îndârjire pe parcursul primăverii pentru sezonul teraselor.

Doar ca să fie clar pentru toată lumea, acesta e genul de spectacol la care te duci dacă ai chef de o porție bună de râs. Dacă ai chef de un concert live picant, dar nu vulgar, sincer și profund, comic și deștept, atunci trebuie să mergi duminică la concertul lui Alex Ștefănescu de la Club 99 TNB – TERASĂ.

Pe Alex îl știi cel mai probabil de la „Românii au Talent”, unde a fost finalist în 2018. Este actor și muzician, și aduce pe scenă prezența și spontaneitatea deprinse în teatru, pe un sound proaspăt de chitară acustică și voce, piperat cu versuri delicioase pentru minte și ureche. Biletul costă 53 de lei.

Film „Barbie” și „Oppenheimer” încă încasează bine la box office-ul de peste tot, iar România nu face excepție

În cazul în care nu ai văzut „Barbie” până acum, o poți face la cinematograful în aer liber de la Teatrul de Vară Herăstrău. Se proiectează duminică seară, de la ora 21:00, iar un bilet costă 20 de lei.

În ceea ce privește filmele noi care urcă pe marele ecran în acest weekend, „Meg 2: The Trench” își propune să facă valuri, mai ales printre fanii filmelor de acțiune cu premise exagerate până la absurd și atât de trase de păr (rechini cât un bloc de 9 etaje), încât pot fi chiar distractive.

Sinopsisul sună astfel: Jason Statham și Wu Jing conduc o echipă de cercetare îndrăzneață într-o scufundare în care explorează cele mai adânci zone ale oceanului.

Călătoria lor se transformă într-un haos de neconceput când o operațiune de minerit răuvoitoare le amenință explorarea și îi forțează într-o luptă pentru supraviețuire cu mize mari.

Confruntați cu colosalii megalodoni și cu necruțătorii jefuitori ai mediului, eroii noștri trebuie să depășească din toate punctele de vedere prădătorii fără milă într-o cursă zguduitoare contracronometru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro