Sari direct la conținut

WhatsApp va introduce si apeluri de voce in al doilea trimestru

HotNews.ro

WhatsApp, aplicatia de mesagerie instant cumparata cu 16 miliarde dolari de Facebook, va introduce si apeluri gratuite de voce in al doilea trimestru, a anuntat CEO-ul Jan Koum la Mobile World Congres Barcelona.

WhatsApp permite in prezent trimiterea de scurte mesaje audio inregistrate, insa din al doilea trimestru utilizatorii de smartphone-uri Apple si Android vor putea apela audio precum la Viber. Aceasta optiune va fi disponibila mai tarziu si pentru BlackBerry si Windows Phone.

„Am crescut in URSS, aveam o singura linie telefonica, insa multi dintre vecini nu aveau si a devenit o resursa pe care tot blocul o folosea. Oamenii veneau, bateau la usa si ne rugau sa-i lasam sa-si sune rudele din alt oras”, spune Jan Koum care s-a nascut intr-un sat de langa Kiev in 1976.

„Adaugam si voce la WhatsApp, asa ca oamenii pot fi mereu in legatura cu prietenii si rudele, oriunde s-ar afla”, spune Koum care precizeaza ca WhatsApp are in prezent 465 de milioane de utilizatori.

Koum a adaugat ca apeluri vocale sunt optimizate penreu a functiona la fel de eficient precum mesajele clasice si sa consume foarte putine resurse de trafic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro