Sari direct la conținut

Wimbledon 2024: Gabriela Ruse, în turul al doilea al calificărilor

HotNews.ro
Gabriela Ruse
Gabriela Ruse / Sursa foto: "Profimedia/ IMAGO", Model Release: no, Credit line: Sean Chandler / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Gabriela Ruse a făcut marți pasul în turul al doilea al calificărilor de la Wimbledon, sportiva noastră trecând de a 17-a favorită, Emiliana Arango, scor 6-2, 6-3.

Ocupantă a locului 152 în ierarhia WTA, Gabriela a dominat-o clar pe adversară la capitolul lovituri câștigătoare: 26-9.

Ruse a și greșit mai mult (28-19), dar jocul ofensiv i-a adus victoria, scor 6-2, 6-3, după un meci care a durat o oră și 24 de minute.

Gabriela a reușit să salveze cele trei șanse de break ale adversarei, ea încheind partida cu 85% puncte câștigate pe primul serviciu (29/34) și 48% pe al doilea.

În turul al doilea al calificărilor de la All England Club, Ruse va da peste Dominika Salkova, din Cehia. În vârstă de 19 ani, viitoarea adversară a Gabrielei se află pe locul 149 mondial.

Va fi prima întâlnire dintre Ruse și Salkova.

Wimbledon 2024 va avea loc în perioada 1-14 iulie pe iarba londoneză. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Marketa Vondrousova.

INTERVIURILE HotNews.ro