Sari direct la conținut

WP: Nikki Haley: Rex Tillerson şi John Kelly lansaseră un efort pentru subminarea lui Donald Trump

HotNews.ro
WP: Nikki Haley: Rex Tillerson şi John Kelly lansaseră un efort pentru subminarea lui Donald Trump

Fostul secretar de Stat Rex Tillerson şi fostul şef al Cancelariei prezidenţiale John Kelly lansaseră un efort pentru subminarea acţiunilor preşedintelui SUA Donald Trump, în efortul de „salvare a ţării”, afirmă, într-o carte, Nikki Haley, fost ambasador la ONU, scrie cotidianul The Washington Post.

Rex Tillerson şi John F. Kelly au încercat să o ralieze pe Nikki Haley campaniei de subminare a preşedintelui Donald Trump, dar ea a refuzat, conform cărţii „Cu tot respectul cuvenit” „(With All Due Respect”), scrie Mediafax.

„John Kelly şi Rex Tillerson mi-au destăinuit că prin acţiunile de a-i opune rezistenţă preşedintelui nu erau nesubordonaţi, încercau să salveze ţara”, a scris Nikki Haley în carte.

„Ei spuneau că deciziile lor, nu ale preşedintelui erau în cele mai bune interese ale Americii şi că preşedintele nu ştia ce face”, a precizat Haley.

Nikki Haley susţine că Rex Tillerson i-a spus că ar muri oameni dacă Donald Trump nu va fi ţinut sub control.

Rex Tillerson nu a răspuns solicitărilor de a comenta aceste afirmaţii. John Kelly a refuzat să comenteze detaliat, dar a declarat: „Dacă faptul că membrii Administraţiei îi oferă preşedintelui cea mai bună şi cea mai deschisă expertiză juridică şi etică pentru a lua o decizie informată înseamnă a lucra împotriva lui Trump, atunci este vorba de vinovăţie”.

Nikki Haley a criticat eforturile membrilor democraţi ai Camerei Reprezentanţilor de a-l demite pe preşedintele Donald Trump. Fostul ambasador american la ONU a subliniat că se opune solicitărilor lui Donald Trump de a cere ajutor străin în investigaţii politice, dar a argumentat că aceste acţiuni nu sunt pasibile să conducă la procedura demiterii. „Deci, cred că nu este o practică bună să vorbeşti cu lideri străini despre investigarea americanilor? Da. Cred că preşedintele a făcut ceva demn de o demitere? Nu (…)”, a precizat Haley.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro