Sari direct la conținut

Emma Răducanu, eliminată în semifinale la WTA Nottingham – A refuzat un wild card pentru JO 2024

HotNews.ro
Emma Raducanu, Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia
Emma Raducanu, Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu a ratat calificarea în finala turneului „WTA 250” de la Nottingham, sportiva cu origini românești fiind învinsă în trei seturi de Katie Boulter, scor (13)6-7, 6-3, 6-4.

Emma Răducanu, învinsă de Katie Boulter în semifinale la WTA Nottingham

În prima manșă, Răducanu a fructificat a șasea minge de set din tiebreak (după ce a salvat trei) și s-a impus cu 15-13.

Partida a fost întreruptă sâmbătă, iar Katie (locul 30 mondial, favorită 3) a fost mai concentrată duminică. Boulter a câștigat următoarele seturi cu 6-3, 6-4, iar partida a durat în total trei ore și 27 de minute.

Katie Boulter (campioana en-titre) va da în finala de la Nottingham peste Karolina Pliskova (50 WTA, cap de serie 6).

Grație parcursului de la Nottingham, Emma Răducanu se află pe locul 165 în clasamentul WTA Live (salt de 44 de poziții).

Nottingham Open 2024 este un turneu din categoria WTA 250 ce se desfășoară în perioada 10-16 iunie. Se joacă pe iarbă și este dotat cu premii totale în valoare de $267,082. Campioana en-titre este Katie Boulter.

Emma Răducanu a refuzat să joace pentru Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Paris

Oficialii echipei de tenis a Marii Britanii au dezvăluit duminică lista jucătorilor selectaţi pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Revenită după operațiile la încheietura mâinii și la gleznă, Emma Răducanu este prea slab clasată pentru a se califica direct, ea ocupând doar locul 209 WTA.

Pentru a putea participa la JO 2024, ITF i-a acordat sportivei cu origini românești un wild card (unul dintre cele două locuri rezervate foştilor campioni de Grand Slam), însă Emma (campioană la US Open 2021) a refuzat.

„Am avut mai multe conversaţii cu Emma în ultimele două săptămâni, în timpul cărora a devenit clar că a face parte din echipa britanică la Jocurile Olimpice înseamnă foarte mult pentru ea.

Însă Emma crede că nu este momentul potrivit pentru ea vara asta. Sper că mai are multe ediţii de jocuri olimpice în faţă” – Iain Bates, managerul echipei de tenis a Marii Britanii.

În aceste condiţii, Katie Boulter (30 WTA) va fi singura reprezentantă a britanicilor în competiţia individuală feminină, scrie News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro