O navă care a plecat dintr-un port din China a intrat marți în Portul Constanța, unde membrii echipajului au fost verificați de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP), de teama coronavirusului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vasul, sub pavilion Malta, a plecat în 14 decembrie dintr-un port chinezesc și a intrat marți în Portul Sud-Agigea. Întreg echipajul navei a fost verificat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța, care au declarat că nu au identificat nicio problemă de sănătate.

"O navă a ajuns azi dimineață în port, toată lumea este sănătoasă, nu au nicio problemă. Am fost în control, nu există absolut nimic. Nava a intrat azi dimineață la ora șase. Au fost asistenții din port, care sunt cabinetul port al Direcției, și le-au luat temperatura, i-au verificat și sunt sănătoși. Ei au fost pe mare mult timp. Nu e nicio problemă”, a declarat pentru Mediafax Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

Și prefectul județului Constanța a confirmat că nimeni nu are simptome de coronavirus.

"O navă care venea din China, cu pavilion Malta, a acostat în port. S-au deplasat reprezentanții DSP, au efectuat un control echipajului și concluzia este că sunt în stare bună de sănătate, așa mi s-a transmis. Nava a plecat din China, ultimul port chinezesc a fost pe 14 decembrie. Deci este plecată din China de aproape două luni. Virusul înțeleg că are perioadă de incubație de 14 zile”, a declarat George Niculescu, prefectul județului Constanța.