Președintele Donald Trump, a anunțat pe Twitter, că l-a demis pe consilierul său pe securitate națională John Bolton, cu care a avut dezacorduri în privința mai multor subiecte, de la Iran până la Coreea de Nord, relatează Reuters și AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

”L-am informat pe John Bolton noaptea trecută că serviciile sale nu mai sunt necesare la Casa Albă. Am fost în dezacord puternic cu multe din sugestiile sale, așa cum au fost mulți alții din Administrație”, a scris Trump pe Twitter. Acesta a dăugat că va numi un nou consilier săptămâna viitoare.

Anunțul lui Trump a fost făcut la numai o oră după ce executivul a anunțat o conferință de presă la care trebuia să participe Bolton alături de secretarul de stat Mike Pompeo.

Într-un mesaj laconic și enigmatic pe Twitter, Bolton indicase că a propus să își dea demisia luni seară și că președintele i-a răspuns ”Hai să vorbim mâine”.

Această concediere spectaculoasă vine într-un climat tensionat între Statele Unite și Iran, un dosar asupra căruia Donald Trump a trimis semnale contradictorii în ultimele săptămâni, între fermitate extremă și disponibilitatea de a negocia.