​Ludovic Orban susține că, potrivit celor mai recente date, Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS în cursa pentru Primăria Capitalei, are un ușor avans în fața Gabrielei Firea, candidata PSD, și o poate învinge pe aceasta.

HotNews.roFoto: Hotnews

„​În București, Nicușor Dan a depășit-o pe Firea și este candidatul care poate să o bată pe Firea. Acum e ușor în fața lui Firea. (...) La București s-au unit formațiunile cu cea mai mare încredere și cu cea mai mare susținere electorală. PNL și USR-PLUS beneficiază de susținerea a 53-55% dintre cetățenii municipiului București”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la B1 TV.

În ceea ce privește faptul că, în unele orașe ale țării cei de la USR-PLUS atacă PNL și candidații liberali, Orban avertizează că această atitudine nu poate aduce un câștig electoral pentru forțele de dreapta, iar singurii avantajați din aceste dispute vor fi cei de la PSD: „Cei care își imaginează că pot câștiga voturi atacând primarii PNL și partidul nu înțeleg că nu pot să câștige voturi de la PNL atacând PNL. Adversarul nostru este PSD, trebuie să fie mai buni decât noi în bătălia cu PSD. La ora actuală, singura forță politică care poate să câștige în bătălia cu PSD este PNL. Orice atac împotriva PNL, de fapt, face un serviciu PSD.