Sari direct la conținut

14 iordanieni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca. Căldura, un pericol major pentru aproape 2 milioane de pelerini

HotNews.ro
14 iordanieni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca. Căldura, un pericol major pentru aproape 2 milioane de pelerini
Piatra sfântă de la Mecca Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ministerul de Externe al Iordaniei a anunțat că 14 cetățeni iordanieni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca din Arabia Saudită, unii dintre din cauza căldurii, în timp ce alți 17 au fost dați dispăruți, informează Reuters.

Cel puțin șase dintre decese, a transmis sâmbătă ministerul, au fost legate de căldura ridicată, care ar putea ajunge la 47 de grade în cursul zilei de luni.

În bilanțul anunțat duminică, oficialii de la Amman nu au mai precizat dacă toate decesele au fost provocate de temperaturile ridicate.

„Haj”, cum este numit în arabă pelerinajul de la Mecca, aduce în oraș un număr mare de credincioși, numărul de participanți din acest an fiind estimat la 1.800.000, potrivit Autorității Saudite pentru Statistică.

Busculadele, incendiile din corturi, căldura și alți factori au provocat sute de decese la pelerinaj în ultimii 30 de ani

Ministerul saudit al Sănătății a emis o avertizare de caniculă și a sfătuit pelerinii să se hidrateze și să evite ieșirile în aer liber între orele 11 și 15.

Ministerul iordanian de Externe colaborează cu autoritățile saudite pentru înmormântarea sau repatrierea cadavrelor, în funcție de dorințele exprimate de familii.

În 2015, o busculadă de proporții la Mecca a dus la moartea a 2.070 de persoane.

INTERVIURILE HotNews.ro