Sari direct la conținut

193 de persoane au fost inculpate în SUA într-un caz de fraudă în domeniul sănătăţii cu un prejudiciu de 2,75 miliarde de dolari

HotNews.ro
Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat joi că a pus sub acuzare 193 de persoane, inclusiv 76 de medici, asistente medicale şi alte cadre medicale, pentru că au participat la scheme de fraudă în domeniul sănătăţii cu un prejudiciu în valoare de 2,75 miliarde de dolari, potrivit News.ro.
Politie SUA interventie, Foto: Hotnews
Politie SUA interventie, Foto: Hotnews

Guvernul a confiscat peste 231 de milioane de dolari în numerar, vehicule de lux, aur şi alte bunuri în cadrul acţiunii de aplicare a legii care s-a întins pe 32 de districte federale.

Cazurile includ distribuirea ilegală a milioane de pastile de Adderall şi 146 de milioane de dolari în scheme frauduloase de tratament al dependenţei de droguri, a precizat departamentul într-un comunicat.

Autorităţile au descoperit, între altele, o fraudă în valoare de peste 90 de milioane de dolari comisă de directori de companii care distribuiau medicamente pentru HIV falsificate şi de marcă greşită.

Treizeci şi şase de inculpaţi au fost puşi sub acuzare în legătură cu prezentarea unor cereri frauduloase în valoare de peste 1,1 miliarde de dolari către Medicare, rezultate din scheme de telemedicină.

De exemplu, proprietarii de laboratoare clinice ar fi plătit mită şi comisioane ilegale, inclusiv companiilor de telemedicină, în schimbul trimiterii de comenzi pentru teste genetice inutile. Rezultatele acestor teste genetice – care ar fi trebuit să detecteze mutaţii genetice care ar putea indica un risc crescut de cancer, boli cardiovasculare, boala Parkinson şi alte boli grave – nu au fost utilizate în tratamentul pacienţilor.

De asemenea, un psihiatru ar fi prezentat cereri de plată frauduloase bazate pe interacţiuni minime cu pacienţii, inclusiv pentru vizite care durau între 10 şi 30 de secunde.

Alţi 126 de inculpaţi sunt acuzaţi de diverse alte scheme de fraudă în domeniul asistenţei medicale care implică peste 450 de milioane de dolari în cereri de plată false şi frauduloase către Medicare, Medicaid şi companii private de asigurări pentru tratamente care nu erau necesare din punct de vedere medical sau care nu au fost furnizate niciodată.

Zece inculpaţi din întreaga ţară au fost inculpaţi în legătură cu testarea frauduloasă COVID-19, inclusiv o schemă de peste 65 de milioane de dolari descoperită în Florida, potrivit News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro