Sari direct la conținut

21 dintre cei 28 de medici urgentiști de la Spitalul Județean Brașov nu mai vor să facă gărzi: „Se va propaga în toată țara”

HotNews.ro
Pacient la medic, Foto: Elizaveta Galitskaya|Dreamstime.com
Pacient la medic, Foto: Elizaveta Galitskaya|Dreamstime.com

​21 dintre cei 28 de medici angajați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov au anunțat că nu vor mai face gărzi suplimentare, după ce, începând din luna iunie, sporurile lor au scăzut de la 85% (nivel la care sporurile au fost crescute în pandemie) la 55% din salariu, a declarat Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru HotNews.ro. Acesta a dat asigurări că spitalul va asigura în continuare urgențele majore, în timp ce, pentru urgențele minore (cod verde) timpii de așteptare se vor prelungi.

Medicii sunt nemulțumiți, de asemenea, de faptul că sporurile se calculează, potrivit legii, la nivelul salariilor din 2018, nu la nivelul actual.

Protestul medicilor din Brașov „se va propaga în toată țara”, afirmă purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Brașov.

Protestul a fost inițiat doar de medicii din UPU. Medicii din restul secțiilor vor continua să facă gărzi.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brașov ajung, zilnic, între 200 și 400 de pacienți, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului.

Spitalul Județean Brașov se află în subordinea Consiliului Județean Brașov, care administrează 6-7 spitale din județ. Medicii sunt nemulțumiți și de faptul că colegii lor de la alte spitale din județ – precum spitalul din Făgăraș – aflate în subordinea Primăriei, au venituri mai mari, potrivit purtătorului de cuvânt.

Foto: Dreamstime.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro