Sari direct la conținut

7 persoane reținute în Belgia, suspectate că pregăteau „un atac terorist”

HotNews.ro
7 persoane reținute în Belgia, suspectate că pregăteau „un atac terorist”
Foto: Shutterstock

Autoritățile belgiene au efectuat, joi, 14 percheziții domiciliare în mai multe locații din țară și au reținut 7 persoane suspectate că pregăteau un „atac terorist”, au declarat procurorii federali, potrivit Reuters.

„Țintele vizate de atacul pe care îl pregăteau nu au fost încă identificate”, a spus Arnaud d’Oultremont, purtătorul de cuvânt al Parchetului Federal, într-o declarație oficială. 

Cei 7 vor fi prezentați instanței care va decide dacă vor fi arestați. Acuzațiile sunt de implicare în activități teroriste, finanțare a terorismului și pregătirea unui atac terorist.

Întrebate de jurnaliști dacă atacul viza organizarea Jocurilor Olimpice din Franța, nici autoritățile belgiene, nici cele franceze nu au răspuns. 

Belgia a fost lovită de mai multe ori de terorism, mai ales de atacuri jihadiste în ultimul deceniu, scrie Agerpres. 

La 22 martie 2016, 32 de persoane au fost ucise în două atacuri sinucigaşe – la aeroportul şi la metroul din Bruxelles -, comise de celula jihadistă aflată şi la originea atentatelor de la 13 noiembrie 2015 din Franţa, soldate cu 130 de morţi.

Mai recent, în octombrie 2023, un tunisian radicalizat a omorât în plină stradă doi suporteri suedezi veniţi la Bruxelles pentru meciul naţionalei lor de fotbal.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic. Tunisianul a fost împuşcat mortal de poliţie a doua zi după acest dublu asasinat, calificat drept „terorist”.

INTERVIURILE HotNews.ro