Sari direct la conținut

VIDEO Soldații lui Vladimir Putin se plâng într-un discurs dur că au fost abandonați fără mâncare și apă: „Stăm și așteptăm să crească iarba”

HotNews.ro
Soldatii Rusiei se plang ca au fost abandonati fara provizii, Foto: Captura video
Soldatii Rusiei se plang ca au fost abandonati fara provizii, Foto: Captura video

Soldați ai armatei de invazie trimisă de președintele rus Vladimir Putin în Ucraina s-au filmat plângându-se că au fost abandonați într-o pădure, fără mâncare și apă, doar cu pușca din dotare.

„Stăm în pădure. Tocmai am avut parte de un bombardament cu mortiere. Ne-au bombardat cu mortierele. Am fost abandonați în pădure și nimeni nu dă doi bani pe noi. Stăm și așteptăm să crească iarba”, afirmă unul dintre soldați, relatând că „bombe au aterizat la 10 metri de noi, explodând” și că toate armele lor sunt mai încolo, lângă drum.

„Nimănui nu îi pasă de noi. Ne-au trimis în pădure și ne-au abandonat, ca carnea de tun”, mai spune el înainte de a fi întrerupt de un al doilea soldat care afirmă că și-ar dori ca ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu și Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al forțelor armate ruse, să vadă această filmare.

„Șoigu i-a spus lui Konașenkov ce se întâmplă cu această armată stupidă, armata care nu face nimic. Doar în filme este al naibii de grozavă, în realitate este haos. Mai rău decât în Forțele Armate ale Ucrainei”, spune al doilea militar.

„Retardați complet, comandanții, dracu’ știe unde sunt, au fost primii care s-au făcut nevăzuți. Nu mai e nimeni! Doar contractorii (n.r. o referință la mercenarii grupului Wagner)”, continuă celălalt.

Soldații Rusiei se plâng că n-au niciun fel de echipament necesar unei armate moderne

„Nu avem nimic în afară de puștile de asalt. Nu avem provizii, nu avem [echipamente] electronice, nu avem drone, nu avem binocluri, nu avem ochelari cu infraroșu, nu avem absolut nimic!”, revine primul soldat.

„Puști de asalt, muniție și atât. Și o baionetă”, subliniază el.

Militarul care a început să filmeze afirmă la rândul său că „nu avem nimic. Stăm și așteptăm. Vedem ce se va întâmpla la noapte. Stăm pe câmpul de luptă, în prima linie a frontului. În spatele câmpului sunt acești nenorociți care ne-au abandonat fără nimic, fără hrană, fără apă”.

„Vom vedea ce va urma”, conchide acesta.

Dmitri, fondatorul paginii War Translated, afirmă că soldații par a face din unități ale celor două entități separatiste din estul Ucrainei, așa zisele republici populare Lugansk și Donețk, fiind de notorietate că aceștia sunt mult mai prost echipați chiar și decât armata rusă.

O înregistrare video apărută luni pe rețelele de socializare arată însă că și recruților ruși încorporați după decretarea mobilizării parțiale miercurea trecută li se cere să își cumpere pe cont propriu numeroase provizii care ar trebui să facă parte din ranița oricărui soldat.

Urmărește ultimele evoluții din a 216-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro