Sari direct la conținut

VIDEO Noi imagini rare cu atacuri HIMARS pe timp de zi / O posibilă explicație pentru lansările neobișnuite

HotNews.ro
Ucrainenii au folosit din nou sistemele HIMARS pe timp de zi, Foto: Captura video
Ucrainenii au folosit din nou sistemele HIMARS pe timp de zi, Foto: Captura video

O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare a surprins noi atacuri realizate de militarii ucraineni cu sistemele HIMARS primite din SUA în lansări pe timp de zi mai puțin obișnuite.

Deși cum au arătat numeroase înregistrări apărute pe rețelele de socializare și chiar postările bloggerilor militari din Rusia, forțele ucrainene au creat haos în spatele liniilor inamice cu aceste lansatoare multiple de rachete americane ce au ajuns la Kiev pe 23 iunie.

Însă lansările pe timp de zi sunt extrem de rare, armata ucraineană folosind cu precădere HIMARS-urile în timpul nopți când ele sunt mai greu de depistat și țintit de contra-loviturile rusești.

O altă înregistrare video rară cu 4 sisteme HIMARS lansând rachete pe timp de zi a apărut pe rețelele de socializare la începutul lunii august în contextul existenței informațiilor despre criza de drone cu care se confruntă forțele armate rusești, acestea fiind necesare operațiunilor de recunoaștere și observație a câmpului de luptă.

Profită ucrainenii de problemele rușilor cu dronele să lanseze atacuri cu HIMARS ziua?

Generalul australian în retragere Mick Ryan, autorul mai multor analize despre luptele din Ucraina, afirma recent că în timpul unei vizite la Kiev un interlocutor ucrainean i-a confirmat că activitățile rusești de cercetare și recunoaștere au fost slabe în estul Ucrainei, constând în mare parte din acțiuni de „avansare pentru a intra în contact” ale infanteriei și forțelor blindate.

Forțele armate moderne folosesc în acest scop unități aeriene și de recunoaștere specializate, nu trupe terestre.

O posibilă explicație a acestei situații constă în faptul că sancțiunile occidentale au afectat puternic capacitatea industriei militare a Rusiei să producă drone și alte echipamente moderne necesare pentru astfel de operațiuni.

„Acest lucru înseamnă că situația este propice pentru surprize la nivel tactic și chiar operațional, un lucru pe care ucrainenii l-au recunoscut clar în timpul planificării lor pentru ofensiva din Harkov”, afirma generalul australian, un absolvent al Colegiului de Comandă și Stat Major al Pucașilor Marini din Statele Unite..

Urmărește ultimele evoluții din a 209-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro