Sari direct la conținut

Un turist american a căzut în craterul vulcanului Vezuviu în timp ce făcea un selfie

HotNews.ro
Vulcanul Vezuviu este situat la aproximativ 10 km de orașul italian Napoli, Foto: DreamsTime
Vulcanul Vezuviu este situat la aproximativ 10 km de orașul italian Napoli, Foto: DreamsTime

Un tânăr de 23 de ani din SUA a căzut câțiva metri în craterul vulcanului Vezuviu din apropierea orașului Napoli, din sudul Italiei, în timp ce încerca să își recupereze telefonul pe care l-a scăpat în timp ce încerca să își facă un selfie, au anunțat mass-media italiene, citate de The Guardian și Newsweek. Turistul a scăpat cu o sperietură și câteva julituri, însă autoritățile vor să îl amendeze pentru că urcat pe un traseu periculos pe care oamenii nu au voie să îl parcurgă.

Incidentul a avut loc în weekend, când tânărul american și familia sa au decis să ocolească intrarea destinată vizitatorilor pentru a vedea vulcanul Vezuviu și au mers pe o rută interzisă spre vârful celui mai periculos vulcan, la 1.281 metri altitudine.

Turistul a încercat să își facă un selfie după ce a ajuns în vârful vulcanului Vezuviu, însă a scăpat telefonul mobil în crater în momentul în care voia să imortalizeze momentul ascensiunii pe Vezuviu.

Apoi, tânărul de 23 de ani a coborât în ​​crater în încercarea de a-și recupera dispozitivul, și-a pierdut echilibrul și a căzut în crater câțiva metri.

A fost nevoie de intervenția ghizilor de la vulcanul Vezuviu pentru a-l recupera pe turistul american din crater, care a scăpat cu câteva julituri și vânătăi pe spate și brațe.

Acum, poliția anchetează familia din SUA care s-a aventurat pe vulcanul Vezuviu fără bilet și a urcat în vârf pe un traseu periculos, semnalizat ca fiind periculos, interzis turiștilor.

Vulcanul Vezuviu este o destinație turistică foarte populară în Italia

Vezuviu este un vulcan activ care se înalță deasupra orașului italian Napoli, situat la aproximativ 9 km.

Vulcanul a distrus orașele Pompeii și Herculaneum și le-a acoperit cu cenușă vulcanică, după o erupție din anul 79 d.Hr. care a ucis 16.000 de oameni.

La ora actuală, se numără printre cele mai vizitate destinații turistice din Italia.

Urcarea pe Vezuviu este, de asemenea, o activitate turistică populară, chiar este considerat unul dintre cei mai periculoși vulcani din lume.

Este nevoie doar de aproximativ 30 de minute pentru a ajunge în vârf, în funcție de traseul urmat.

Cu toate acestea, anumite rute spre crater sunt interzise, deoarece sunt considerate periculoase.

Sursă foto: DreamsTime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro