Sari direct la conținut

VIDEO Un comandant rus lăudat la TV pentru „curajul” său și-a abandonat vehiculul de luptă în Ucraina / Ucrainenii l-au deschis cu toporișca

HotNews.ro
Militarii ucraineni au deschis vehiculul blindat cu toporisca, Foto: Captura YouTube
Militarii ucraineni au deschis vehiculul blindat cu toporisca, Foto: Captura YouTube

Un comandant rus lăudat de televiziunile de la Moscova pentru „curajul” său și-a abandonat vehiculul de luptă în Ucraina, acesta fiind descoperit și „despachetat” de militarii ucraineni.

Soldații Kievului au înregistrat momentul spargerii ușii vehiculului blindat de tip BMP-3 cu o toporișcă, prezentând ce au găsit în interiorul acestuia, printre obiecte numărându-se un caiet roșu cu însemnările de război ale căpitanului rus Dmitri Furdui.

Vehiculul a fost găsit abandonat în apropierea râului Doneț unde forțele armate ruse au suferit una dintre cele mai zdrobitoare înfrângeri ale lor de la declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie, malurile râului devenind un veritabil „cimitir de tancuri” și alte vehicule blindate după mai multe tentative eșuate de traversare.

Înregistrarea video integrală a „despachetării” vehiculului blindat a fost urcată pe canalul său de Youtube de jurnalistul ucrainean Yuri Butusov.

Comandantul rus a fost lăudat pentru lupta împotriva „naziștilor” ucraineni

Jurnalistul Marko Kutov de la Radio Europa Liberă a descoperit că Furdui, comandantul celei de-a 8-a companii a Brigăzii 35 de Infanterie Motorizată, a fost lăudat pe 6 mai de către televiziunile rusești pentru eroismul și curajul său în lupta împotriva „naziștilor” din Ucraina.

Televiziunile de la Moscova au relatat că „alături de compania motorizată care i-a fost încredințată, el a luptat împotriva naționaliștilor ucraineni care au ocupat una dintre așezări”.

Butusov, unul dintre jurnaliștii de război ai Ucrainei, a relatat că soldații ucraineni au găsit vehiculul abandonat în apropierea râului Doneț pe 12 mai. El a fost cel mai probabil abandonat după tentativele de traversare a râului ce au avut loc între 7 și 10 mai.

Urmărește ultimele evoluții din a 98-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro