Sari direct la conținut

Cum răspunde mama jurnalistului francez ucis în Ucraina după ce separatiștii au spus că acesta era un „mercenar”

HotNews.ro
Jurnalistul Frederic Leclerc-Imhoff a fost ucis in estul Ucrainei, Foto: Handout / AFP / Profimedia
Jurnalistul Frederic Leclerc-Imhoff a fost ucis in estul Ucrainei, Foto: Handout / AFP / Profimedia

​Mama jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff, ucis luni în Ucraina s-a declarat „scârbită” de acuzaţiile liderului separatist prorus al „republicii populare” Luhansk, Leonid Pasecinik, relatează BFM TV, citat de News.ro.

Liderul separatist a afirmat luni că, în realitate, jurnalistul francez ar fi un „mercenar implicat în livrarea de armament forţelor” ucrainene.

„Eu sunt mama tânărului jurnalist pe care l-aţi ucis. Comunicatul dumneavoastră mă scârbește. Bineînţeles că încercaţi, în mod laş, să vă spălaţi pe mâini, însă să ştiţi că nu veţi reuşi niciodată să-i murdăriţi memoria”, i-a răspuns ea.

„Toată lumea aici îi cunoaşte angajamentul profesional şi personal în favoarea democraţiei, a respectării omului şi mai ales în favoarea unei informări libere, imparţiale şi cinstite, toate nişte noţiuni care par foarte îndepărtate de ceea ce vă motivează” pe dumneavoastră, a adăugat ea.

„În pofida durerii, ştiu de ce a murit fiul meu”, declară ea. „Într-o bună zi, cei care se fac vinovaţi de această absurditate criminală vor trebui să dea socoteală”, a mai spus femeia.

Jurnalistul francez a fost ucis în estul Ucrainei

Frédéric Leclerc-Imhoff a fost ucis luni după ce o mașina care mergea să evacueze 10 oameni a fost bombardată în apropiere de orașul Severodonețk din regiunea Luhansk. Jurnalistul lucra pentru canalul de știri BFM TV și filma evacuarea din zona puternic bombardată de soldații ruși.

Peste 20 de jurnaliști au fost uciși în Ucraina de la declanșarea războiului de către președintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie, numeroase înregistrări video și relatări ale acestora arătând cum trupele rusești îi tratează ca pe combatanți.

Urmărește ultimele evoluții din a 98-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro