Sari direct la conținut

Starea fetiței cu boala Wilson care a fost supusă unui transplant hepatic este staționară. Grefa hepatică este funcțională

HotNews.ro
Tratament in spital, Foto: AFP / Profimedia Images
Tratament in spital, Foto: AFP / Profimedia Images

Starea fetiţei de 5 ani care a fost supusă unui transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni după ce a fost diagnosticată cu boala Wilson este staţionară, iar grefa hepatică este funcţională, a informat, miercuri, instituţia medicală.

Fetița de 5 ani a fost considerată, inițial, primul caz suspect de hepatită de origine necunoscută din România. Ulterior, ea a fost diagnosticată cu boala Wilson.

„La momentul actual, pacienta este în continuare intubată şi ventilată mecanic în Secţia de terapie intensivă datorită afectării neurologice preexistente”, a precizat Institutul Clinic Fundeni, într-un comunicat citat de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, pe data de 1 mai, că transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu boală Wilson şi insuficienţă hepatică a fost realizat cu succes.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro