Sari direct la conținut

Grupul Cehoslovac CSG vrea companii mixte în Ucraina pentru a spori capacitatea de apărare a țării

HotNews.ro
Război în Ucraina, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Război în Ucraina, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Grupul Cehoslovac (CSG), unul dintre cei mai mari producători de muniție din Europa, încearcă să înființeze companii mixte pentru a investi sute de milioane de euro în Ucraina pentru a spori capacitățile de apărare ale țării, a declarat miercuri proprietarul CSG, relatează Reuters.

Asocierea se va concentra pe muniție și echipamente grele, oferind tehnologie importantă și o modalitate de a crește producția în următorii ani, deși nu o remediere imediată a eforturilor Europei de a aduce acum mai multă artilerie în Ucraina, a declarat Michal Strnad unui grup de jurnalişti.

CSG a devenit un furnizor important al Ucrainei de la invazia la scară largă a Rusiei din 2022, livrând tancuri T-72 recondiționate împreună cu muniție, obuziere și alte echipamente.

Afacerile sale au crescut, odată cu furnizarea acestor arme grele, iar veniturile au ajuns la 1 miliard de euro în 2022, cel mai recent an disponibil.

Strnad, în vârstă de 31 de ani, care a reușit să crească CSG după ce a preluat proprietatea deplină de la tatăl său în 2018, a spus că întreprinderile mixte vor extinde facilitățile pentru firmele de apărare ucrainene deținute de stat.

„Avem două sau trei proiecte în discuție pentru JV”, a spus el la sediul său din Praga.

„Acordul se va face probabil anul acesta, dar apoi doi-trei ani (înainte de producție). Dacă avem un acord, am transfera tehnologia pentru diferite calibre și diferite echipamente”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro