Sari direct la conținut

VIDEO Monumentul de la Stonehenge, vandalizat pe activiști de mediu

HotNews.ro
VIDEO Monumentul de la Stonehenge, vandalizat pe activiști de mediu
Monumentul de la Stonehenge vandalizat cu vopsea portocalie/ Foto: Just Stop Oil/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Un grup de activiști de mediu au murdărit cu vopsea monumentul de la Stonehenge, din Marea Britanie, o postare pe rețeaua X arătând cum au fost stropite cu o vopsea portocalie câteva din lespezile celebrei structuri megalitice, informează Reuters.

Doi protestatari îmbărcați în alb, aparținând grupului Just Stop Oil, pot fi văzuți în clip alergând către trei dintre megaliți care au fost stropiți cu vopsea în timp ce o altă persoană încearcă să-i oprească.

Monumentul din sudul Angliei este un site UNESCO și unul dintre cele mai vizitate de turiști obiective din Marea Britanie.

Acte repetate de vandalism ale Just Stop Oil

Just Stop Oil a devenit cunoscut în Marea Britanie pentru protestele turbulente, activiștii săi blocând căi rutiere majore, perturbând evenimente culturale și sportive sau vandalizând opere de artă. Scopul grupului este să blocheze exploatarea hidrocarburilor.

În octombrie 2022 militanți ai Just Stop Oil au aruncat cu supă într-un tablou al Vincent Van Gogh aflat la Galeria Națională din Londra, însă din fericire, pictura era protejată de sticlă.

Același grup a stat în spatele vandalizării tabloului „Fata cu inel de perlă” al lui Johannes Vermeer, însă și în acest caz opera de artă, aflată la Muzeul Mauritshuis din Haga era protejată de un geam.

În noiembrie 2023, a fost lovit cu ciocanul sticla ce acoperea un tablou al Dieg Velazquez, aflat tot la Galeria Națională din Londra. Tabloul fusese deteriorat și în 1914 de către sufrageta Mary Richardson.

INTERVIURILE HotNews.ro