Sari direct la conținut

Un evadat de la Penitenciarul Poarta Albă, prins pe câmp în apropierea Autostrăzii A2

HotNews.ro
Un deținut care a evadat miercuri de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins de poliţişti pe un câmp, în apropierea Autostrăzii A2, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.
Polițiști din Administrația Penitenciarelor, Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
Polițiști din Administrația Penitenciarelor. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Conform Poliției Județene Constanţa, citată de Agerpres, în jurul orei 18.25, bărbatul care ar fi evadat din Penitenciarul Poarta Albă a fost depistat, pe un câmp din apropierea Autostrăzii A2, de un echipaj format din poliţişti de la Poliţia Municipiului Constanţa – Secţia 3 Poliţie, Serviciul de Ordine şi Siguranţă Publică şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanţa.

„Deoarece bărbatul nu s-a supus somaţiilor verbale ale poliţiştilor, pentru imobilizarea acestuia a fost efectuat un foc de avertisment în plan vertical”, se mai spune în comunicatul de presă transmis de IPJ Constanţa.

Bărbatul se află acum în custodia poliţiştilor, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare.

Conform reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă, deţinutul, în vârstă de 26 de ani, a părăsit un punct de lucru de la Secţia Exterioară Valu lui Traian a penitenciarului.

Tânărul este condamnat la 2 ani şi 5 luni de detenţie, în regim semideschis, pentru infracţiunea de influenţare a declaraţiilor.

Pentru evadare, pedeapsa cu închisoare este de la 6 luni la 3 ani.

INTERVIURILE HotNews.ro