Sari direct la conținut

Un tânăr român, lovit cu maceta într-o comună belgiană după finalul meciului România – Belgia

HotNews.ro
Un tânăr român, lovit cu maceta într-o comună belgiană după finalul meciului România – Belgia
imagine generică cu poliția Foto: David Young / AFP / Profimedia

Un grup de români rezidenți în localitatea belgiană Rijkevorsel, care au mers sâmbătă seara să vadă meciul de fotbal dintre România și Belgia și se îndreptau spre casă, au fost atacați de un grup de tineri, relatează publicațiile locale Het Laatste Nieuws și Staandard. La un moment dat, au răsunat trei bubuituri, iar un tânăr român de 22 de ani a fost lovit de o macetă și a suferit răni la picior, spune sora victimei. Circumstanțele exacte sunt încă în curs de investigare. Cinci persoane, cel mai probabil minori, au fost arestate.

„Am fost hărțuiți o vreme de un grup de tineri”, spune una dintre româncele din grup, o tânără de 25 de ani. „S-au purtat permanent urât și râdeau de noi. La un moment dat, am auzit trei împușcături. Bănuiesc că a fost un fel de pistol cu ​​aer comprimat, pentru că am o umflătură la gleznă. Dar fratele meu a fost lovit nu de o armă, ci de o macetă pe care unul dintre tineri o avea cu el. A fost rănit la picior și a fost transportat la spital”, a adăugat fata.

Locuitorii din zonă spun, de asemenea, că au auzit niște bubuituri, posibil de la un pistol cu aer comprimat.

Unul dintre vecini a reușit să filmeze o parte a incidentului și a oferit acele imagini poliției. Alți localnici confirmă povestea: „Am văzut doi bărbați alergând”, spune o tânără. „O persoană puțin mai solidă care părea să țină în mână un cuțit mare. Celălalt, un băiat mai gras, a ținut tot timpul mâna în buzunar de parcă ar fi ținut ceva acolo. Am auzit și trei bubuituri, dar la început am crezut că sunt bombe”.

Poliția locală Noorderkempen a sosit la fața locului, iar criminaliștii a efectuat o investigație la fața locului. Zona din jurul atacului a fost închisă timp de mai multe ore. Cinci persoane au fost arestate, urmând a fi audiate.

„Este încă foarte neclar ce s-a întâmplat exact”, spune Kristof Aerts de la procuratura din Anvers. „A existat un incident între două grupuri, un grup belgian și un grup românesc, posibil legat de fotbal, dar încă nu este 100% sigur, în care un bărbat a fost rănit ușor. Este vorba despre un român. Cinci persoane au fost arestate și vor fi interogate în cursul zilei de duminică”, completează el.

Parchetul confirmă că la locul incidentului au fost găsite un pistol cu aer comprimat și o macetă, dar nu este clar cine le-a adus sau dacă le-a folosit.

INTERVIURILE HotNews.ro