Sari direct la conținut

Prima reacție a lui Edward Iordănescu după calificarea României în optimile EURO 2024: Mă înclin în fața lor!

HotNews.ro
Prima reacție a lui Edward Iordănescu după calificarea României în optimile EURO 2024: Mă înclin în fața lor!
Edward Iordanescu/Profimedia

Selecționerul a lăudat suporterii naționalei, după remiza 1-1 cu Slovacia care a asigurat calificarea celor două echipe în optimile EURO 2024

“Încep prin a face o reverenţă în faţa suporterilor echipei naţionale. Ce am trăit aici probabil trăieşti o dată în viaţă. Cred că în istoria echipei naţionale suporterii nu au fost atât de apropiaţi de naţională cum au fost acum. Pentru noi cea mai mare preocupare asta este, dorim să nu îi dezamăgim. E momentul nostru, e seara noastră, e seara României, e şi ziua drapelului şi este o bucurie în plus. Suntem mândri că suntem români”, a spus Iordănescu la Pro Arena, scrie News.ro.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

INTERVIURILE HotNews.ro