Sari direct la conținut

Papa celebrează liturghia Pascală în ciuda îngrijorărilor legate de sănătatea sa

HotNews.ro
Papa Francisc, Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia
Papa Francisc, Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Papa Francisc celebrează liturghia Pascală în Bazilica Sfântul Petru din Roma, sâmbătă seara, la o zi după anularea surprinzătoare a participării sale la Drumul Crucii, care a reaprins întrebările legate de sănătatea sa șubredă, potrivit AFP.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a sosit într-un scaun cu rotile, îmbrăcat în alb, cu puțin timp înainte de ora 19:30 (18:30 GMT), pentru a prezida cele două ore de celebrare, la care au participat mii de pelerini din întreaga lume, înainte de slujba de duminică dimineața și de binecuvântarea „Urbi et Orbi”, transmisă pe mondovision.

După ritualul luminii într-o bazilică cufundată în întuneric, care simbolizează pentru catolici trecerea lui Hristos de la moarte la viață, Francisc ar urma să rostească omilia și să boteze opt adulți.

Prezența sa fusese confirmată de Vatican până la prânz, în pofida anulării în ultimul moment, vineri seara, a apariției sale la Calea Crucii din Colosseum „pentru a-și păstra sănătatea”.

Această anulare – care a survenit cu câteva momente înainte de începerea ceremoniei, obligându-i pe organizatori să îndepărteze în grabă scaunul Papei – și comunicatul laconic al Vaticanului au contribuit la reaprinderea întrebărilor privind sănătatea șubredă a lui Jorge Bergoglio.

„La Via Crucis du pape fragile” a fost titlul de sâmbătă în cotidianul La stampa, în timp ce Il Messaggero a vorbit despre „demisia lui Francisc”.

Iezuitul argentinian își anulase deja participarea la „Via Crucis” din 2023, dar această decizie a fost luată în urma unei spitalizări de trei zile în spital din cauza unei bronșite și fusese anunțată din timp.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro