Sari direct la conținut

Regizorul francez Andre Techine, acuzat de hărțuire sexuală / O anchetă a fost deschisă într-un oraș din Franța

HotNews.ro
regizorul Andre Techine, Foto: Manuel Romano/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
regizorul Andre Techine, Foto: Manuel Romano/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Regizorul André Téchiné este anchetat pentru hărțuire sexuală în urma unei plângeri a actorului Francis Renaud, a anunțat duminică procuratura Evreux, care a cerut „cea mai mare prudență”, relatează AFP.

Actorul Francis Renaud, în vârstă de 56 de ani, „a depus o plângere împotriva domnului Téchiné pentru hărțuire sexuală, împotriva (directorul de casting Gérard) Molevrier pentru agresiune sexuală și împotriva lui X pentru amenințări cu moartea”, a declarat la AFP procurorul din Evreux, Rémi Coutin.

„Am cerut polițiștilor să deschidă o anchetă, fără să rețin pentru moment o încadrare penală precisă pentru că audierea domnului Renaud îmi cere cea mai mare prudență pentru moment”, a precizat acesta.

În timpul unei „lungi audieri” la secția de poliție Vernon, din Eure, Renaud a depus o plângere împotriva lui Téchiné pentru „că l-a mângâiat pe mână și i-a spus că îl tulbură”, potrivit lui Coutin.

„Dacă ar fi fost doar atât, nu (este) probabil să fie calificată drept hărțuire sexuală”, a subliniat magistratul, făcând apel împotriva oprobiului regizorului „numai pe baza acestor fapte (…) insuficient de precise”.

„La prima vedere, faptele pe care Francis Renaud le denunță sunt toate prescrise din cauza vechimii lor”, a adăugat el.

Referitor la plângerea pentru agresiune sexuală împotriva lui Moulevrier, actorul „vorbește despre fapte care ar putea fi calificate drept agresiune sexuală, vorbește de mângâieri în special ale penisului prin haine”, sunt „20 sau 25 de ani”, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro