Sari direct la conținut

Fiul cel mic al lui Martin Luther King a murit la 62 de ani

HotNews.ro
Dexter Scott King și Coretta Scott King, Foto: Ralph Dominguez/MediaPunch / imago stock&people / Profimedia
Dexter Scott King și Coretta Scott King, Foto: Ralph Dominguez/MediaPunch / imago stock&people / Profimedia

Dexter Scott King, fiul cel mic al activistului american pentru drepturi civile Martin Luther King Jr. şi al Corettei Scott King, a murit luni din cauza unui cancer de prostată la vârsta de 62 de ani, a anunţat King Center din Atlanta, informează AFP.

Soţia lui, Leah Weber King, a declarat că Dexter King a murit în somn în reşedinţa sa din Malibu, un oraş din statul american California.

Dexter King s-a născut în Atlanta pe 30 ianuarie 1961 şi a fost numit după Biserica Baptistă de pe strada Dexter din Montgomery, Alabama, unde tatăl lui şi-a exercitat pentru prima dată profesia de pastor.

Dexter avea doar şapte ani atunci când Marthin Luther King Jr. a fost asasinat în Memphis, Tennessee, în 1968.

Dexter King a urmat exemplul tatălui său şi a studiat la Morehouse College din Atlanta. El era atât preşedintele King Center, cât şi preşedintele King Estate.

A fost şi actor, interpretându-l pe tatăl lui în lungmetrajul de televiziune „The Rosa Parks Story” din 2002.

Reverendul Al Sharpton, fondatorul şi preşedintele organizaţiei pentru drepturi civile National Action Network, a declarat că a fost „devastat” la aflarea veştii despre decesul lui Dexter King.

Mama lui Dexter, Coretta, a murit în 2006, iar una dintre surorile sale, Yolanda, a decedat în 2007. A fost căsătorit timp de 11 ani cu Leah Weber King, iar printre membrii supravieţuitori ai familiei sale se află sora sa Bernice King, fratele său Martin Luther King III şi nepoata sa Yolanda Renee King. (Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro