Sari direct la conținut

Poliția Locală îi va putea amenda pe conducătorii de trotinete electrice – lege promulgată

HotNews.ro
Tanar pe trotineta electrica, Foto: Vlad Ispas / Dreamstime.com
Tanar pe trotineta electrica, Foto: Vlad Ispas / Dreamstime.com

Poliția Locală va putea da amenzi pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice, conform unei legi promulgate miercuri de către președintele Klaus Iohannis.

Conform Administrației prezidențiale, Iohannis a semnat decretul de promulgare a actului normativ care modifică un articol din legea Poliției Locale.

Articolul modificat prevede că se acordă Poliţiei Locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

Astfel, poliţiştii locali constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

În forma de până acum a legii era prevăzută că poliţia locală „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală”. (Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro