Sari direct la conținut

Conspiraționistul Alex Jones se întoarce pe X, după un sondaj de opinie realizat de Elon Musk

HotNews.ro
reteaua de socializare X, Foto: Piyas Biswas/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
reteaua de socializare X, Foto: Piyas Biswas/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elon Musk a redeschis contul conspiraționistului american de extremă-dreapta Alex Jones de pe rețeaua de socializare X, înschis în 2018 după ce a afirmat că un masacru într-o școală nu a fost decât o înscenare a opozanților armelor, relatează AFP. Contul lui Jones a fost restabilit după un sondaj realizat de Elon Musk. Conspiraționistul a repostat, odată întors pe rețeaua de socializare, un mesaj al controversatului influencer Andrew Tate, pus sub acuzare în România, relatează BBC.

Mesajul lui Tate, repostat de Alex Jones, îi lăuda atât pe Jones, cât şi pe proprietarul X, Elon Musk, afirmând: „Ne-am întors”, potrivit News.ro.

Contul lui Jones a fost restabilit în urma unui sondaj realizat de Musk, 70% din cei aproximativ două milioane de respondenţi votând pentru ridicarea interdicţiei.

Jones este cunoscut pentru că a afirmat în mod fals că împuşcăturile din 2012 de la şcoala Sandy Hook au fost înscenate.

El a fost obligat să plătească daune de 1,5 miliarde de dolari membrilor familiilor victimelor, după ce instanţele au constatat că le-a provocat hărţuire şi ameninţări cu moartea prin afirmaţiile sale false.

Jones, care a fondat site-ul de teorii ale conspiraţiei Infowars, a fost eliminat de pe alte platforme importante, inclusiv YouTube şi Facebook.

Andrew Tate, care a fost, de asemenea, interzis anterior de pe site, înainte de a i se restabili contul anul trecut, este un influencer misogin autoproclamat, care este judecat în România sub acuzaţia de viol, trafic de persoane şi formarea unui grup de crimă organizată pentru a exploata sexual femei – lucru pe care îl neagă.

De asemenea, el i-a luat apărarea lui Jones într-o postare pe reţelele de socializare sâmbătă, numindu-l „erou”.

Elon Musk a cumpărat X în octombrie 2022 şi a respins iniţial apelurile unora dintre susţinătorii lui Jones de a-i restabili contul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro