Sari direct la conținut

Rusia adună rachete pentru a ataca Ucraina pe timpul iernii, spune Zelenski

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia
Volodimir Zelenski, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Rusia stochează rachete pentru ataca la iarnă infrastructura ucraineană, a declarat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

„Cred că se adună (rachete), dar nu au mai multe rachete decât înainte. Altfel, ar fi început deja să bombardeze”, a spus el unui grup restrâns de jurnaliști, inclusiv de la AFP.

Ucraina se așteaptă la o nouă campanie de atacuri rusești asupra rețelei sale energetice, așa cum s-a întâmplat în iarna precedentă, când milioane de ucraineni au rămas fără căldură sau electricitate la temperaturi de sub zero grade.

„Cred că suntem mai bine pregătiți pentru iarnă decât înainte”, a spus Zelenski. „Dar nu cred că Rusia va folosi mai puține arme”, a spus el. „Iarna va fi grea.”

„În ceea ce privește apărarea aeriană, suntem într-o poziție mai bună decât iarna trecută”, a spus Zelenski. Potrivit acestuia, armata ucraineană reușește să doboare „75-80%” din dronele de fabricație iraniană pe care Rusia le folosește adesea împotriva vecinului său, în special în timpul atacurilor sale nocturne.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro