Sari direct la conținut

Italia acordă cetățenie unei fetițe de câteva luni din Anglia pentru a preveni deconectarea ei de la aparate

HotNews.ro
bebelus spital , Foto: Nenov Brothers Photography / Alamy / Alamy / Profimedia
bebelus spital , Foto: Nenov Brothers Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Guvernul italian a acordat luni cetățenia italiană unei fetițe grav bolnave din Marea Britanie, într-o mișcare menită să împiedice medicii să o deconecteze de la aparate și să permită mutarea acesteia în Italia, relatează Reuters.

Indi Gregory, în vârstă de opt luni, suferă de o boală mitocondrială rară, ceea ce înseamnă că celulele ei nu produc suficientă energie. Un spital din Nottingham, în centrul Angliei, spune că nu are rost să continue tratamentul.

Înalta Curte a Angliei a fost de acord, hotărând luna trecută că este în „interesul superior” al bebelușului ca fetița să fie deconectată de la aparate și refuzând săptămâna trecută cererea părinților săi de a li se permite să o ducă la spitalul de copii al Vaticanului.

Guvernul premierului italian Giorgia Meloni a intrat în controversă organizând luni o întâlnire de urgență iar Indi Gregory a devenit cetățean italian. A fost singurul punct de pe ordinea de zi a cabinetului.

Datorită acestui fapt, Gregory „va putea avea acces la îngrijiri la spitalul de pediatrie Bambino Gesu”, a declarat, pe Facebook, Galeazzo Bignami, viceministru din cadrul partidului de dreapta Meloni Frații Italiei.

Dacă guvernul nu ar fi acţionat, aparatele de susţinere a vieţii ar fi fost oprite luni, a spus Bignami.

Părinții lui Gregory vor putea acum apela la consulatul italian din Marea Britanie pentru a cere ca ea să fie transferată în Italia, a declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală italiană, adăugând totuși că Marea Britanie nu are obligația de a accepta cererea.

Potrivit Christian Concern, un grup care reprezintă părinții, guvernul italian s-a oferit să acopere costurile tratamentului la Bambino Gesu, o unitate spitalicească administrată de Vatican.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro