Sari direct la conținut

EMA se așteaptă să se ajungă la vaccinarea anti-Covid anual, la fel ca în cazul gripei

HotNews.ro
Vaccin împotriva COVID-19 , Foto: Kunal Mahto / Dreamstime.com
Vaccin împotriva COVID-19 , Foto: Kunal Mahto / Dreamstime.com

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) se așteaptă ca vaccinarea anti-Covid să fie efectuată o dată pe an, așa cum se întâmplă acum cu vaccinarea antigripală, relatează Reuters.

Deși virusul care provoacă COVID nu se comportă încă ca un virus sezonier implicat în valuri de iarnă în climat temperat, șeful strategiei de vaccinare al EMA, Marco Cavaleri, a declarat într-un briefing de presă că „aceasta ar putea fi direcția în care va merge”.

În Europa, există o scădere semnificativă a cazurilor noi de COVID, a spitalizărilor și a deceselor – cele mai scăzute niveluri observate în Uniunea Europeană în ultimele douăsprezece luni, a spus el, citând date de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Totuși, virusul continuă să evolueze și este necesară o abordare organizată pentru a menține o varietate de vaccinuri pentru a conferi o amplă protecție adecvată variantelor emergente, a spus el.

EMA se află în prezent în discuții cu Organizația Mondială a Sănătății și alte agenții de reglementare cu privire la criteriile și procesul care va duce la o potențială actualizare a vaccinurilor în vederea viitoarelor campanii de vaccinare, a adăugat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro