Sari direct la conținut

Dosar penal în cazul unui profesor care ar fi bătut un elev, la o şcoală din Turda

HotNews.ro
Școala, Foto: Hotnews
Școala, Foto: Hotnews

​Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă în cazul unui profesor de la o unitate de învăţământ din Turda, acuzat că a bătut un elev.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la un elev al unei unităţi şcolare din municipiul Turda, care ar fi fost agresat fizic de un cadru didactic, la data de 15 februarie a.c., poliţiştii municipiului Turda s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Astfel, în cauză au fost demarate cercetări şi vor fi efectuate verificări pentru a fi stabilite toate circumstanţele în care a avut loc evenimentul”, se arată într-o informare trimisă, miercuri, de IPJ Cluj, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cazul se află şi în atenţia poliţiştilor din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Cluj.

„Menţionăm faptul că până în acest moment, la nivelul Poliţiei municipiului Turda, nu a fost depusă nicio plângere referitoare la evenimentul care ar fi avut loc în unitatea de învăţământ”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Cluj.

Potrivit stiridecluj.ro, mama unui elev de clasa a VI-a de la Școala „Horea, Cloșca și Crișan” a acuzat faptul că fiul său a fost bătut cu pumnii și picioarele de către profesorul său de matematică.

„Astăzi (15 februarie – n.r.), la ora 10:40, băiatul meu m-a sunat de la școală, pentru a-mi spune că a fost bătut și trântit de pe scaun de profesorul de matematică. Sincer, nu l-am crezut pe fiul meu, deoarece el este mai neastâmpărat, însă după aceea am fost sunată de dirigintă și de doamna directoare și chemată la școală”, a declarat mama elevului bătut de profesorul de matematică, pentru publicația locală refleqtmedia.ro.

„Pe grupul de părinți au apărut mesaje în care mamele celorlalți copii povesteau ceea ce s-a întâmplat fiului meu și eram întrebată cum se simte fiul meu. Atunci mi-am dat seama că fiul meu nu a mințit și că, într-adevăr, a fost bătut!”, mai spune mama elevului agresat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro