Sari direct la conținut

VIDEO Cearta dintre un câine robot și un teckel este simbolul viitorului care ne așteaptă

HotNews.ro
cearta dintre un caine robot si un teckel, Foto: Captura video
cearta dintre un caine robot si un teckel, Foto: Captura video

Se fugăresc și se observă, așa cum ar face-o orice alți câini. Doar că unul este un teckel în carne și oase, iar celălalt un câine robot, asemănător prototipului popular dezvoltat de Boston Dynamics, numit Spot, format din circuite, șuruburi și camere, relatează La Repubblica.

Această scenă, care ar putea fi definită pur și simplu ca fiind una bizară, numai bună de distribuit prietenilor pe WhatsApp, simbolizează de fapt un viitor care este deja aici, iar acești roboți patrupezi vor face parte din viața noastră.

Inițial, așa cum repetă companiile care îi dezvoltă, câinii robot vor fi utilizați doar în anumite zone, cum ar fi operațiunile de salvare în medii periculoase pentru oameni. Recent, cineva a șocat opinia publică echipând aceste patrupede mecanice cu arme de foc. Dar este rezonabil să ne gândim că atunci când costul lor va scădea și se vor putea baza din ce în ce mai mult pe inteligența artificială, nu va fi neobișnuit să vezi un câine-robot însoțind o persoană pe stradă.

Acest videoclip, lansat de Reuters, datează de fapt din iunie anul trecut și a fost filmat la Sankt Petersburg, lângă locul unde avea loc Forumul Economic Internațional. Nivelul de interacțiune și mișcările robotului sunt impresionante.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro