Sari direct la conținut

Edi Iordanescu, după înfrângerea cu Olanda: „Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt”. Rămâne selecționerul României?

HotNews.ro
Edi Iordănescu. Foto: Profimedia
Edi Iordănescu. Foto: Profimedia

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale a României, a spus, la finalul meciului din optimi România – Olanda (0-3), că este mândru de băieții pe care îi antrenează și și-a cerut scuze suporterilor români. „N-am reușit să ne ridicăm la nivelul lor, ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor”, a spus antrenorul.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Am dat totul. Încheiem o poveste foarte frumoasă care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune dacă știm cum să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc poate să fie un nou început. Eu le mulțumesc băieților pentru tot parcursul și pentru toată implicarea lor. Au depășit limite, au rupt bariere, să nu uităm că România s-a calificat de pe primul loc, a câștigat grupa de la Euro”, a spus Edi Iordănescu, în interviul de după meci.

Selecționerul României a subliniat superioritatea valorică a Olandei și a mulțumit fanilor români.

„E foarte greu într-o vară să depășești zeci de ani de decalaje între noi și fotbalul olandez. Le mulțuimesc băieților, sunt mândru de ei și le cer iertare suporterilor pentru că n-am reușit să ne ridicăm la nivelul lor, ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor”.

„Primele 20 de minute ne-au aparținut, am vrut să surprindem. Am fost intenși, am fost agresivi, apoi la prima dificultate au creat golul. Dar vedeți că toate golurile sunt acțiuni individuale, calitate foarte mare. Echipa a dat tot ce a avut mai bun”

Edi Iordănescu, selecționerul României

„În momentul ăsta, familia mea are mai multă nevoie decât naționala României”

Întrebat dacă rămâne la echipa națională, Iordănescu a dat un răspuns cu subînțeles.

„Pentru mine lucrurile sunt clare. Eu sunt mândru de tot ce s-a realizat aici, de echipă, de familia din jurul echipei, de colegii mei. Această echipă națională poate să continue să crească. Am nevoie de odihnă, după care, cu siguranță, va fi o discuție cu federația și cu președintele, cărora le mulțumesc pentru tot suportul, dar în același timp va fi o discuție cu familia mea. Nu știu ce o să fie, dar știu un lucru clar: în momentul ăsta, familia mea are mai multă nevoie decât naționala României. Cel puțin în acest moment asta simt. Doi ani jumătate au fost foarte grei”, a spus Iordănescu.

Echipa națională a României părăsește Euro 2024, după ce a pierdut în fața Olandei în optimi. Partida a început absolut surprinzător, cu o echipă a României care s-a năpustit spre careul advers și, minute bune, i-a fixat pe olandezi în propriul teren. Apoi, însă, a început contraofensiva Olandei, care a câștigat meciul cu 3-0.

Din Germania, Gică Hagi îi laudă pe „tricolori”: „Sunt mândru, au intrat în istorie!”, a spus el pentru ProTV.

Gakpo, autorul primului gol: „România a fost o echipă dificilă, cu câteva pătrunderi periculoase, dar ne-am descurcat foarte bine ca echipă. A fost un meci bun, cu goluri bune și fotbal bun pe alocuri. Am simțit că suntem în control”.

Citește și: România – Olanda 0-3. Scene de emoție și „sentiment intens românesc” la Munchen / În ciuda scorului sever, 25.000 de români i-au ovaționat la final pe jucători / La golurile olandezilor au greșit Rațiu, Niță și Drăgușin, trei dintre cei mai buni oameni ai „naționalei” / Primele reacții

INTERVIURILE HotNews.ro