Sari direct la conținut

”Statul liber Florida” a interzis obligativitatea vaccinării contra Covid-19 / Republicanul DeSantis a promulgat legea printr-o referire deloc subtilă la o înjurătură anti-Biden

HotNews.ro
Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, Foto: CNP/AdMedia / Sipa Press / Profimedia
Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, Foto: CNP/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

Statul american Florida a interzis joi școlilor și firmelor să solicite vaccinarea împotriva COVID-19 și a pregătit terenul pentru o posibilă retragere din agenția federală privind siguranța la locul de muncă, transmite Reuters.

Guvernatorul Ron DeSantis, un republican de dreapta despre care se crede că vrea să candideze la președinția SUA, a promulgat noile legi într-o comunitate numită Brandon.

Alegerea sa nu a fost deloc întâmplătoare, în condițiile în care, în rândul conservatorilor americani, ”Let’s go, Brandon” este echivalent cu ”F– Joe Biden”.

„Ne asigurăm că oamenii au dreptul să-și câștige existența, că oamenii au dreptul să fie protejați la locul de muncă și că părinții sunt protejați pentru a putea realiza educația copiilor lor”, a declarat DeSantis.

„Statul liber Florida”

Într-un anunț ulterior promulgării proiectelor de lege, pe Twitter, DeSantis s-a referit la „Statul liber Florida”.

DeSantis a susținut că vaccinurile nu protejează împotriva infecțiilor cu coronavirus și a afirmat că „imunitățile naturale” ar trebui să permită oamenilor să se întoarcă la munca în persoană.

Proiectele de lege au atras imediat criticile unor oficiali din domeniul sănătății publice și a liderilor democrați.

„Doamne”, a scris guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, pe Twitter. „Ce ar putea merge prost…”

Proiectele de lege au fost adoptate în cadrul unei sesiuni speciale de trei zile a legislativului din Florida, dominat de republicani.

Ce prevede legea care interzice obligația vaccinării contra Covid

Legile le permit angajatorilor să le ceară angajaților să se vaccineze, dar le impun, de asemenea, să le permită oamenilor să renunțe la vaccinare din motive religioase, de sănătate și din alte motive. Persoanele care au avut anterior COVID-19 sunt scutite.

Angajatorii care refuză să permită scutirile pot fi amendați cu până la 50.000 de dolari pentru fiecare încălcare. Noile legi interzic, de asemenea, entităților guvernamentale să solicite vaccinări.

Districtele școlare nu pot solicita vaccinări sau să le ceară profesorilor și elevilor să poarte măști.

De asemenea, legile interzic districtelor școlare să solicite elevilor, altfel sănătoși, care au fost expuși la COVID-19, să intre în carantină înainte de a reveni la cursuri.

În plus, legislativul a cerut biroului guvernatorului să elaboreze un plan pentru a înființa propria agenție de stat pentru protecția lucrătorilor, care ar înlocui autoritatea Administrației Federale pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

Florida se numără printre statele conservatoare care au dat în judecată agenția federală pentru a o împiedica să aplice obligația de vaccinare impusă de administrația Biden.

Aproximativ 61.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Florida, al treilea cel mai populat stat american, dar numărul cazurilor noi a scăzut dramatic acolo în ultimele săptămâni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro