Sari direct la conținut

DOCUMENT Lista completă cu rata de vaccinare în școlile și grădinițele din România / În peste 1.100 de unități nu s-a vaccinat nimeni / Unde sunt, de luni, cursuri în format fizic și unde online

HotNews.ro
DOCUMENT Lista completă cu rata de vaccinare în școlile și grădinițele din România / În peste 1.100 de unități nu s-a vaccinat nimeni / Unde sunt, de luni, cursuri în format fizic și unde online

Ministerul Educaţiei a publicat, sâmbătă, lista cu rata de vaccinare în fiecare unitate de învăţământ. Din aceste date reiese că sunt peste 1.100 de astfel de unităţi unde nu s-a vaccinat nimeni. În Capitală sunt 28 de unităţi şcolare cu rata de vaccinare de sută la sută.

În 12.882 de unități scolare, activitatea va fi desfășurată față în față, în vreme ce în alte 4.983 va fi exclusiv online ca urmare a unei rate de vaccinare de sub 60% a personalului. Alte 61 sunt în online la cerere sau care au 50% din clase suspendate.

  • Număr unități cu activitate față în față: 12.882 (71,86%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);
  • Număr unități cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU): 0.

LISTA COMPLETĂ A UNITĂȚILOR ȘCOLARE POATE FI CONSULTATĂ AICI

Potrivit Ministerului Educaţiei, datele au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, iar în funcţie de acestea se va desfăşura activitatea didactică în săptămâna 15-19 noiembrie.

În Bucureşti, 28 de unităţi de învăţământ au rata de vaccinare de sută la sută. În Cluj-Napoca, sunt opt astfel de unităţi, în Iaşi – 11, în Timişoara – 4. Totodată, potrivit news.ro, sunt peste 1.100 de unităţi de învăţământ în care rata de vaccinare este zero.

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri seară, că peste 12.800 de unităţi de învăţământ preuniversitar, reprezentând 71,86%, vor avea activitate faţă în faţă în săptămâna 15-19 noiembrie.

Alte aproape 5.000 de unităţi (27,8%) vor face cursuri online, având rata de vaccinare mai mică de 60%. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis, vineri, că de săptămâna viitoare se va putea face raportarea separat, pe structurile arondate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro